Cum sa mananci gratuit in Lofoten

gratuit in Lofoten - Natura

Dupa cum se stie, in Norvegia totul este scump.

Mancarea, bautura, diversele excursii pe care le poti face pe acolo si care se apropie de 100 euro de persoana, cazarea, unde o camera dubla incepe de obicei de la 100 euro pe noapte si altele. Ai zice ca oamenii astia nu au auzit ca exista si sume care pot avea un singur 0 la sfarsit.

De aceea tot ce este gratuit in Norvegia trebuie apreciat din plin.

In primul rand sa incepem cu masa principala.

Ce putem manca gratuit in Lofoten in martie ?

Pai e simplu : Peste! Codul norvegian prins in aceasta perioada este agatat peste tot pe unde se poate. De la zone apropiate de mare pana pe campurile din interiorul insulelor. Fiind vant tot timpul, pur si simplu te plimbi pe sub pestii atarnati la uscat si vei vedea cum pe jos poti gasi pesti doborati la pamant de vantul permanent. Am luat si noi o data un peste si l-am tinut 2 zile in apa ca sa-si recapete umiditatea, apoi l-am gatit.

Unde putem manca ceva dulce?

In cazul acesta poti merge in satucul Å, in sudul insulelor si la centrul turistic de acolo poti gasi puse la dispozitie gratuit ciocolata si cafea. Nu este ceva oficial, am observat noi ca nu ne zice nimeni nimic daca luam. In orice caz, am avut grija sa cumparam mai multe suveniruri de pe acolo si diverse dulceturi pe care le au oamenii. Apropo de dulceturi, sunt foarte interesante pentru ca sunt facute din niste fructe locale (un fel de fructe de padure), care contin vitamina C. Tot de acolo poti lua ulei din ficat de peste bogat in vitamina D si Omega 3. Cat am stat prin centrul turistic din Å, la un moment dat am fost abordati de un mosulica, foarte de treaba, care ne-a povestit putin despre istoria insulelor si despre viata dificila a oamenilor de acolo. Tot el ne-a spus cat de importante erau pentru oamenii locului acele dulceturi cu vitamina C si mai ales acel ulei de peste bogat in vitamina D, avand in vedere perioada lunga a lipsei soarelui din timpul iernii (decembrie-ianuarie). Dupa cum se stie, cea mai buna sursa de vitamina D este lumina naturala.

Unde putem manca niste portocale delicioase ?

Ei bine, acest lucru se poate face la unul din cele 2 (sau 3) magazine din Sørvågen. In acest magazin, la zona de fructe, sunt taiate portocale pe care le pun acolo ca sa guste clientii. Nu ne-a venit sa credem cat de bune erau acele portocale, vorbesc foarte serios. Erau absolut delicioase, asa cum nu tin minte sa fi mancat in Romania in ultimii ani. Noi desigur luam portocale si pentru ca aveam de gand sa mai cumparam una alta de acolo. Deci nu eram chiar de la tara.

v2

2 Comments
  1. teodora

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.