Cimitirul Sasilor din Sighisoara

Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-1

De ce ne fascineaza moartea?

De ce suntem atrasi de acest fenomen normal care ne inconjoara si face parte din existenta noastra?

In afara de faptul evident ca aruncam o scurta privire in viitorul inevitabil al fiecaruia dintre noi, putem invata ceva din vizita intr-un cimitir sau dintr-un loc rezervat mortilor?

Poate ca atunci cand privim o piatra de mormant, unde ni se indica clar perioada de viata, reusim sa ne identificam intr-o oarecare masura cu acea persoana. Pentru ca de multe ori nu ajungem sa traim pana la 80 sau 90 de ani.

Ce te faci cand te plimbi prin cimitir si o piatra de mormant iti indica faptul ca un om a murit la 31 de ani? Daca tu ai avea acum 30 de ani, cat de greu poate fi sa-ti imaginezi ca nu mai ai decat 1 an de trait?

Ce ai (mai putea) face daca ai stii ca mai ai 1 an din viata?

Cimitirul Sasilor

Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-3

Imaginile acestea iti prezinta unul dintre locurile de veci ale sasilor, o populatie de origine germanica, care a inceput sa aiba in ultimii ani o imagine foarte buna in Romania, ajungand sa intruchipeze toate virtutile si calitatile pe care noi le avem, dar din motive greu de inteles nu reusim sa le scoatem la iveala.

Daca studiem acest fenomen din punct de vedere psihologic, vom observa ca noi – romanii – proiectam asupra acestei populatii disparute continuturile noastre interioare pozitive, calitati si virtuti ce nu sunt prezente in acest moment in societatea noastra, dar catre care totusi tindem.

Poate ca sasii au disparut, dar cetatile, bisericile si cimitirele lor inca sunt aici, iar noi le putem admira si ne putem mandri cu ele in toata lumea.

Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-2 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-4 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-5 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-6 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-7 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-8 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-9 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-10 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-11 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-12 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-13 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-14 Cimitirul_Sasilor_Sighisoara-15

Locatie: Cimitirul Sasilor din Sighisoara – Romania

Perioada: August 2014

Nota: Pentru a vedea pozele de mai sus la o dimensiune superioara, da clic pe poza.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.