4 Ingrediente Pentru O Duminică Perfectă în Khanom, Thailanda

Cum poţi avea o duminică perfectă în Khanom, Thailanda?

Khanom Thailanda_1

– Hey Joe, what are people?

– People are ingredients.

 

Jam Bay Bar se află în KhanomThailanda, o zonă în care poţi întâlni elemente naturale de o mare diversitate, cum ar fi junglă, munte, câmpuri de orez, plantaţii de palmieri şi cocotieri, ca să nu mai zic de Golful Thailandei şi plaja de 9 kilometri, pe care nu vezi picior de om.

Dacă pui toate aceste lucruri la un loc, plus Stuful din Khanom – Jam Bay Bar – şi oamenii din acest loc, sunt şanse destul de mari să ai o duminică reuşită.

Prin urmare, o să îţi prezint care sunt cele 4 ingrediente de care ai nevoie pentru a avea o duminică perfectă în Khanom, Thailanda, locul pe care am ajuns să îl cunosc puţin, după aproape 3 luni de când mă aflu aici.

 

1. Se alege o plajă imensă, preferabil pustie

Poţi începe cu o plimbare uşoară pe plajă pentru a uita de problemele săptămânale şi a admira marea.

Dacă eşti prea îngândurat, te ajută să arunci o privire către localnicii relaxaţi care stau pe plajă (la umbră desigur), se joacă puţin în apă, ori mănâncă cu orele şi discută în linişte.

Măi, dar ăştia chiar nu au probleme?

Pentru cineva ca mine, un necunoscător, aş putea să jur că îi doare la bască de toate.

Priveşte şi învaţă!

Vrei să ştii ce mai poţi face pe o plajă pustie?

  • alergi dimineaţa şi seara şi te simţi ca într-un film. Cine mai e ca tine?
  • vino dimineaţa la 6 ca să vezi soarele cum iese din Golful Thailandei, iar seara tot pe la 6 ca să prinzi apusul după munţii din vest. Atât.
  • te plimbi doar tu şi gândurile tale; imensitatea mării face că problemele tale să pară destul de mici. Şi sunt mici.
  • dai foc la plajă cu un foc de tabără şi o sticlă de vin lângă tine. Să fie haos!
  • dacă nu eşti capabil să dai foc la plajă, trăieşte ca un thailandez şi vino să mănânci pe plajă, la umbra copacilor.
  • pui cortul pe plajă şi adormi în zgomotul valurilor; nu-l pune totuşi prea aproape de mare.
  • citeşte o carte sau dacă nu eşti în stare, încearcă să scrii una despre aventurile tale în Asia. E cel mai uşor să debitezi chestii inteligente despre tine, mai ales în Asia.
  • dacă vii seara târziu sau noaptea, este posibil să întâlneşti un fenomen interesant, care cu greu poate fi povestit. E vorba de plancton-ul care apare în această zonă şi atunci când înoţi prin el, totul în jurul tău se aprinde, iar mâinile tale, atunci când înoţi, apar ca şi cum ar fi pline de foc. Ceva similar apare în faimosul film, The Beach, unde Leonardo di Caprio înoată în mare şi totul se aprinde în jurul lui.

 

2. Se ia un artist Henna

În cazul de faţă, una dintre prietenele noastre din Khanom – Ann – a trecut la treabă şi a executat un tatuaj Henna pe mâna Adelei.

Henna este folosită din antichitate, pentru scopuri cosmetice, în Egipt, Nordul Africii, Peninsula Arabă şi Asia de Sud. Tatuarea temporară cu henna a rămas un obicei important în multe dintre aceste zone, în special în rândul familiilor tradiţionale.

Este folosită şi pentru că în aceste zone climatul arid atacă zonele expuse la soare.

Astăzi îţi poţi desena şi tu pe piele un desen care îţi place, dar care să nu dureze mai mult de 10 zile.
Aplicată pe piele este în general de culoare maro, iar dupa cateva zile işi pierde din intensitate.

Dacă te interesează acest gen de tatuaj, să ştii că îţi poţi face şi tu în România.

 

3. Se adaugă o chitară

Nu ştii să cânţi la chitară?

Nu este nicio problemă, nimeni nu ştie asta şi nimănui nu-i pasă.

Aşa că ia o chitară şi joacă-te cu ea.

Dacă te duci cu ea pe plaja pustie, nu deranjezi pe nimeni. Chiar poţi încerca câteva acorduri care îţi trec prin minte. Nu uita de „Nothing Else Matters” de la Metallica. Ia o bere cu tine şi succesul este garantat.

La Jam Bay Bar, chitara acustică este folosită destul de des şi fără foarte multe invitaţii, chiar şi oameni mai puţin pregătiţi tehnic aventurându-se să-şi încerce norocul. Important este să fii relaxat şi să te bucuri de atmosferă.

Dacă adăugăm acum la reţeta noastră secretă următorul ingredient, lucrurile se leagă de la sine.

 

4. Ingredientul secret este Barul Jam Bay

Khanom Thailanda_23

Am mai menţionat acest loc – Jam Bay Bar din Khanom – şi este probabil cel mai important ingredient pentru o duminică perfectă.

Prin urmare, după ce ai adunat ingredientele de mai sus şi te afli în acest loc, cu muzica în surdină şi zgomotul valurilor în aproapiere, sunt şanse foarte mari de a avea una dintre cele mai bune zile de duminică în Khanom, Thailanda.

Muzica pe care o vei asculta aici este legată de stilul reggae. Atmosfera este hippie, calmă şi liniştită, perfectă pentru zilele de odihnă. Combinaţia dintre muzica şi atmosfera de aici le vei găsi cu siguranţă cât se poate de autentice.

Sâmbătă seara este petrecerea principală, muzică puternică, dans şi nebunie. Ai ziua de duminică pentru plajă si relaxare. În final, acest loc este unic din cauza oamenilor care se întâlnesc aici şi a atmosferei relaxante.

 

O mică concluzie

De la venirea în Khanom, am avut norocul să ne aflăm aproape de Jam Bay Bar şi de atmosfera de aici, de oamenii din acest loc, fie că sunt românii, expaţii, localnicii sau profesorii străini care predau engleză în oraşele din jur.

De aceea este posibil să mai revenim cu poveşti sau referinţe despre KhanomJam Bay Bar, patronul acestui loc – Joe – sau plaja superbă din această zonă. Ne scuzaţi pentru asta.

Khanom Thailanda_25

Tu cum vezi o duminică perfectă?

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.