5 Poveşti (2)

1. Vrei să vezi cum arată Jupiter de aproape?

Naveta Juno, construită de NASA, se apropie la fiecare 53 de zile de Jupiter, timp în care fotografiază cea mai mare planetă din sistemul solar. După ce fotografiile în format raw au fost făcute public, acestea au fost preluate şi transformate într-un filmuleţ. Enjoy!

 

2. Meet DJI Spark, drona de buzunar

Orice călător pasionat de redarea experienţelor sale prin video sau fotografie ştie cât de mult contează să ai cu tine un aparat care să nu devină o povară. Pentru cei care în ultima vreme şi-au îndreptat atenţia către drone şi îşi dau seama cât de incomod este să porţi cu tine clasicul DJI Phantom, compania din China a venit acum cu o mini-dronă pe care o poţi purta în buzunar. Vezi review-ul realizat de Kai Wong.

 

3. Cum arată personalul SS de la Auschwitz care a ucis peste un milion de evrei?

Ne aşteptăm desigur să vedem feţele unor monştrii însetaţi de sânge, însă imaginile celor care au „administrat” acel loc al groazei ne dezvăluie şi ocupaţiile acestora din viaţa anterioară războiului. Deci, să privim pe cei care înainte să omoare oameni au fost tâmplari, bucătari, funcţionari, electricieni, fermieri, chelneri, farmacişti sau mineri.

 

4. Russia is big! Şi era la fel şi în secolul 19

Imaginile acestea vechi sunt o dovadă a diversităţii etniiilor de pe teritoriul Rusiei la acea vreme şi o mărturie a faptului că Rusia a fost în mod evident unul dintre cele mai întinse imperii ale lumii. Din munţii Caucaz până în Orientul Îndepărtat, se poate vedea dorinţa şi puterea Rusiei de a se întinde şi extinde din Europa în Asia.

 

5. Mai există ţări unde putem vedea animale sălbatice in the Wild?

Se pare că da. În aceste 11 locuri putem întâlni în libertate gheparzi, jaguari, tigri, gorile de munte, leoparzi, rinoceri, ţestoase, urşi panda, urşi polari, lemuri şi tot ce ne dorim dacă mergem în insulele Galapagos. Vezi care sunt aceste ţări şi planifică o vacanţă acolo, cât încă mai ai ce vedea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.