khanom sau koh phangan

Salut! Bine ai venit pe blogul meu. Sunt Aurelian Neagu şi mă ocup de tot ce înseamnă acest site.

Să-ţi spun câteva lucruri despre mine. M-am născut în Bucureşti şi copilăria mea s-a împărţit între lunile de vară la bunici, viaţa clasică de bloc şi aproape 10 ani de practicare a diverse sporturi, precum fotbal, karate şi tenis.

Mi-am petrecut primii 3 ani de muncă predând engleză şi franceză, iar apoi am ajuns ca mulţi alţii să lucrez în diverse companii de IT, la început în zona de customer care, pentru ca în ultimii ani să mă îndrept spre copywriting şi online marketing, unde aparent mă simt cel mai bine.

Am început să călătoresc la începutul anilor 2000 prin Europa, timp în care nu aveam cu mine vreun aparat foto sau vreo dorinţă de a pune pe foaie informaţii despre locurile văzute. Mai târziu, mi-a venit ideea de a crea un blog unde să îmi pot păstra amintirile şi poveştile cu care veneam din călătorii. Pur şi simplu, pentru mine.

Pe măsură ce timpul a trecut, am realizat că experienţele mele pot fi de folos altora şi de aceea am încercat şi încerc să scot la suprafaţă lucruri şi experienţe mai puţin cunoscute celorlalţi. În acelaşi timp, încerc să nu fiu snob şi să ocolesc anumite zone interesante, din Europa de pildă, doar pentru că acele locuri sunt de asemenea populare. Nu doresc să judec valoarea unui loc în funcţie de numărul de turişti care îl vizitează.

Ce mă face să călătoresc?

Sunt mai multe motive, însă la baza pasiunii mele stau cunoştinţele de istorie şi geografie pe care le-am acumulat de-a lungul timpului şi interesul meu continuu de a descoperi locuri noi şi oameni diferiţi.

Despre ce scriu?

Dacă în primii ani am scris despre locurile din Europa, mai târziu mi-am îndreptat atenţia spre ţările din sud-estul Asiei, precum Thailanda şi Malaezia.

Cum mă pregătesc pentru o călătorie?

Ei bine, în general, fiecare călătorie este destul de bine pregătită şi organizată. Dacă unii preferă să se lase la voia întâmplării, eu prefer să mă pregătesc în prealabil şi să ştiu cât mai multe lucruri despre o destinaţie, istoria sa şi mai ales a oamenilor care trăiesc acolo.

Dacă sunt cu adevărat atras de un loc, mă interesez de asemenea şi asupra bucătăriei locale sau a limbii pe care o folosesc localnicii. Deci da, încerc să fiu cât mai bine organizat, mai ales că sunt un tip normal ce nu dispune de fonduri neaşteptate în afara banilor câştigaţi prin muncă şi stres. Ca orice om normal.

Sper să găseşti ce cauţi pe acest blog şi nu ezita să-mi trimiţi orice întrebări sau sugestii. Mulţumesc.