Cele mai bune 4 locuri pentru a fotografia Parisul

IMG_7084

Cu toţii vrem să ne întoarcem din vacanţă sau dintr-o locaţie superbă cu cele mai frumoase imagini posibile, imagini care să arate frumuseţea acelui loc aşa cum l-am văzut noi, cu ochii noştri. Este adevărat că pe lângă o locaţie potrivită, mai avem nevoie şi de câteva cunoştinţe de fotografie, dar niciun mare fotograf nu poate scoate o imagine superbă din nimic.

Prin urmare, care sunt cele mai bune locuri din care poţi fotografia Parisul? De unde poţi face cele mai reuşite poze ale acestui oraş atât de mult surprins în fotografii?

Deşi sunt nenumărate locuri în Paris din care poţi face poze absolut superbe, eu am alcătuit o listă cu 4 locaţii de bază în care poţi merge pentru a surprinde farmecul acestui oraş. Şi pentru a avea cele mai bune şanse de a reuşi, am ales locaţii din care poţi face fotografii la înălţime asupra acestui oraş.

Arcul de Triumf

Aici începe (sau se termină) Champs Élysées, celebrul bulevard aflat între Arcul de Triumf şi Place de la Concorde, locul unde se afla pe vremuri ghilotina. Construit sub Napoleon pentru a celebra victoriile armatei franceze, Arcul de Triumf se află pe o linie dreaptă între vechiul Paris – simbolizat de Luvru şi centrul oraşului – şi viitorul Paris – simbolizat de Marele Arc şi zgârie-norii din cartierul La Defense.

De pe Arcul de Triumf poţi fotografia în primul rând bulevardul Champs Élysées, dar de asemenea celelalte bulevarde care îl înconjoară şi Turnul Eiffel, aflat nu foarte departe.

Arc-Triomphe_6969 Arc-Triomphe_6946 Arc-Triomphe_6956_k

Turnul Eiffel

Ca să ajungi la turn, eu îţi recomand să pleci către el de lângă Sena, de la podul Alexandru al III-lea, cel mai frumos pod al Parisului. De la pod, mergi într-o scurtă vizită la Domul Invalizilor, unde este înmormântat Napoleon şi apoi către Champ de Mars, unde se afla turnul. O să-ţi ia ceva timp până urci în turn, dar asta este unul dintre motivele pentru care ai venit la Paris, nu?

Cele mai frumoase poze le vei face desigur de la ultimul nivel al turnului Eiffel.

Eiffel_7095 Eiffel_7106 Eiffel_7037 Eiffel_7066 Eiffel_7071

Bazilica Sacré Coeur, Montmartre

Cartierul Monmartre se află în nordul Parisului. Pe vremuri acest cartier boem se afla în afara Parisului şi până târziu, în anii ’60, aici locuiau artiştii fără prea mari posibilităţi financiare, studenţii săraci şi în general oameni din păturile inferioare ale societăţii franceze. Montmartre este locul în care locuiau, la sfârşitul secolului 19, mulţi dintre pictorii impresionişti şi prietenii lor faimoşi, cum ar fi Picasso sau Van Gogh.

De la înălţimea bazilicii Sacré Coeur vei surprinde unele dintre cele mai impresionante imagini ale Parisului.

Sacre_Coeur_0288_k Sacre_Coeur_0297_k Sacre_Coeur_0314_k Sacre_Coeur_0282_k Sacre_Coeur_0285_k Sacre_Coeur_0286_k

Catedrala Notre Dame de Paris

Dacă ţii în mână o hartă a Parisului, vei observa cum Catedrala Notre Dame pare să se afle cel mai central dintre toate locaţiile enumerate până acum. Prin urmare, unele dintre cele bune poze ale centrului Parisului, le vei face din această locaţie.

Notre_Dame_0384 Notre Dame_0371_k Notre Dame_0393_k Notre Dame_0401_k

Acestea sunt, din punctul meu de vedere, cele mai bune locaţii din Paris în care poţi face nişte fotografii frumoase ale acestui oraş. Desigur, mai sunt multe alte locuri interesante, cum ar fi străzile şi cartierele care l-au făcut faimos sau privind Sena şi barjele staţionate de-a lungul malului. Fiecare vizitator şi cunoscător al Parisului are locurile sale favorite din acest mare oraş şi aşa cum suntem subiectivi în privinţa atracţiilor Parisului, la fel suntem şi cu locaţiile preferate din care îi putem surprinde frumuseţea.

Nu există un singur Paris şi nu putem avea cu toţii aceeaşi viziune asupra acestui oraş unic. Suntem diferiţi şi din această cauză nu căutăm cu toţii aceleaşi lucruri. Şi este normal, important este să ne simţim bine, să descoperim lucruri interesante şi să ne bucurăm de magia Parisului, de fiecare dată când îl vizităm.

Arc-Triomphe_6961

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.