Taormina, Oraşul care Priveşte Către Etna

Etna_16

Am stat la 2 paşi de Taormina, în Giardini Naxos, iar noaptea, de la balcon o puteam vedea luminată alături de Castelmola, orăşelul vecin cocoţat puţin mai sus pe stânci.

Etna_23

Balconul apartamentului-mansardă în care am stat era foarte interesant şi util pentru că oferea în acelaşi timp o perspectivă către cele mai importante obiective turistice din Sicilia: Taormina şi Etna, furiosul vulcan care a erupt de mai multe ori în ultimii ani.

Etna-3

O latură a balconului dădea spre partea de vest a clădirii şi se putea vedea Etna undeva în partea dreaptă, iar cealaltă latură era cumva pe partea de sud-est a clădirii şi se putea vedea parţial Taormina, dar mai ales Castelmola, cu care am şi făcut numeroase poze dimineaţa şi seara.

Castelmola

Taormina este un orăşel superb, cu străzi perfect îngrijite şi aranjate, magazine de artă şi antichităţi, restaurante, biserici şi locuri unde poţi găsi suveniruri pentru cei de acasă. A fost fondat de greci în urmă cu aproximativ 2000 de ani, parcă special pentru turişti, şi cocoţat pe nişte stânci undeva la malul mării.

Mergând pe străzile sale poţi găsi tot ce doreşti, de la mâncare, îngheţată, suveniruri până la cele mai frumoase privelişti pe care le poţi prinde în poze, mai ales la Teatrul Grecesc, de unde vei vedea atât orăşelul cât şi vulcanul Etna.

Deşi este unul dintre cele mai vizitate locuri din Sicilia, trebuie să-i faci măcar o vizită. Eu am fost în 2 zile diferite şi chiar am petrecut noaptea de Revelion în orăşel, alături de mulţi turişti şi localnici.

Etna este nu doar un oraş drăguţ, parcă special pus pe o stâncă imensă la malul mării acum 2000 şi ceva de ani, este şi oraşul care veghează asupra Etnei, furiosul vulcan din apropiere.

Etna_14

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.