Cum sa fotografiezi in Capela Sixtina

Capela Sixtina

In Muzeele Vaticanului se poate fotografia fara nicio grija, cu exceptia catorva locuri, cum ar fi interiorul Capelei Sixtine, unde gasim probabil cele mai interesante atractii ale muzeului, si anume frescele pictate de Michelangelo. Vei observa foarte usor in momentul in care intri cu ceilalti turisti in Capela Sixtina, cum mai multi gardieni vor incepe sa urle la toata lumea : No pictures!, No photos!, etc.

Dupa cum vei vedea, sunt destul de seriosi in privinta asta.

Pentru a fotografia in interiorul Capelei Sixtine, este nevoie de putina tactica, atentie, viteza si un aparat cat de cat decent, avand in vedere ca nu este foarte multa lumina in interior. Deci, cand te apropii de aceasta incapere, pregateste-ti deja aparatul, si anume diafragma cat mai jos (2.8, 1.4, cat te tine obiectivul), iso-ul mareste-l spre 1000 sau 1600 macar (iar cat te tine) si chiar daca incep sa urle gardienii cum intrati cu totii acolo, pune-te chiar in centru si incearca sa tragi cat mai multe cadre, pana ajung gardienii langa tine. Cand ajung langa tine, ia o fata de turist american si prefa-te ca nu intelegi ce zic, dar ca desigur iti pare rau.

Dupa care, pe laturi se afla niste banci lungi unde poti gasi un loc sa te asezi. Acolo, stai cu aparatul pregatit si asteapta urmatorul val de turisti sa intre in capela si desigur pe gardienii care urla la ei sa nu faca poze.

In zapaceala si galagia creata, ridica repede aparatul si fa poze cum stai jos pe banca, mai ales ca te poti ascunde dupa cineva care este in picioare langa tine.  Dupa cateva valuri de turisti, ar trebui sa ai deja cateva poze bunicele facute in interiorul Capelei Sixtine.

Este posibil ca multe cadre sa nu fie foarte reusite:

Roma_2011_01_04_1300

Roma_2011_01_04_1259

In cazul in care iesi din capela si observi ca pozele nu sunt chiar grozave, intoarce-te si ia-o de la capat. Nu uita ca nu ajungi in fiecare zi in Capela Sixtina, in fata celor mai reusite fresce ale lui Michelangelo.

Roma_2011_01_04_1252

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.