Cum să Obţii Viza de Turist pentru Thailanda în Bucureşti

viza de turist pentru Thailanda

A obţine Viza de Turist pentru Thailanda, la Ambasada din Bucureşti, poate părea un lucru dificil pentru mulţi oameni. De aceea, m-am gândit să împărtăşesc experienţa mea, care sper să ajute.

De la început voi clarifica 3 lucruri:

  1. Am luat Viza de Turist pentru Thailanda în februarie 2015, pentru a fi clar în ce perioadă erau valabile recomandările de mai jos; deşi presupun că şi acum sunt valabile unele dintre aceste puncte.
  2. Nu e vorba aici de Viza la Sosire, care se obţine atunci când ajungi în Thailanda şi se dă pentru 15 zile.
  3. Aici este vorba de Viza de Turist, care se dă pentru o perioadă de 60 zile şi care poate fi prelungită în Thailanda cu încă 30 de zile. Adică în total 90 de zile.

 

Viza de Turist pentru Thailanda în 9 Paşi

viza de turist pentru Thailanda 3

Bun, să încercăm să luăm lucrurile în ordine şi să vedem ce trebuie să faci pentru a obţine acest tip de viză. Şi pentru a fi mai uşor de urmărit, voi pune o imagine cu cerinţele necesare, imagine făcută în ambasada Thailandei din Bucureşti (scuze pentru calitate, dar nu ai voie cu telefonul pornit în ambasadă, aşa că a fost făcută în grabă).

Tourist Visa Thailanda

Hai să le luăm pe rând:

 

1. Paşaportul să nu aibă mai puţin de 6 luni valabilitate şi copie xerox după prima pagină

Copia xerox să fie desigur după pagina principală a paşaportului, nu ştiu dacă e chiar prima. Cea care conţine poza cu faţa ta şi are 15.000 de elemente de siguranţă.

 

2. Formularul prin care ceri viza de turist pentru Thailanda

Îl poţi găsi la ambasadă sau îl poţi lua de aici.

Sus în dreapta, la Numărul de Intrări, dacă vrei să pui 2 sau mai multe intrări, doamna de la ambasadă e posibil să-ţi ceară şi pentru acea intrare în plus bilet avion de ieşire/intrare din/în Thailanda. Adică în afară de zborul principal, trebuie să mai ai încă un zbor, care să fie plătit, şi biletul printat.

Comentariu: Aici, doamna de la ambasadă s-a contrazis. Deşi eu nu voiam decât o singură intrare în Thailanda, ea a insistat să trecem 2, că nu e nicio problemă. Când am venit în ianuarie să luăm viza, a uitat ce a zis în trecut şi a cerut zbor adiţional pentru a 2-a intrare. Nu i-am mai zis nimic şi ne-am mulţumit cu 1 singură intrare, cum voiam de la început. 🙂

O intrare pentru o persoană costă 30 euro. Dacă eşti cu nevasta, înseamnă 60 euro. Vezi să ai suma fixă. Euro, nu Lei!

 

3. Fotografii tip paşaport

Dacă nu ştii unde să le faci, du-te în Piaţa Romană. La Coloane.

E vorba de fotografii tip paşaport normale, nu din alea pentru SUA. Şi dacă tot te pozezi, fă mai multe că nu se ştie pe unde mai ai nevoie.

 

4. Biletul de avion, care indică perioada de stat în Thailanda

Dacă tot am mentionat zborul mai sus, trebuie spus că perioada de stat în Thailanda, pe care o dovedeşti cu copia după biletul de zbor, nu poate depăşi 60 zile. Primul meu bilet de zbor indică o perioadă de stat în Thailanda de 4 luni. Când a fost văzut de doamna de la ambasadă, un nor cumplit a întunecat acea zi şi tunete şi fulgere s-au dezlănţuit! Imediat ce am modificat biletul de zbor pentru a fi sub 60 de zile, soarele a revenit deasupra Ambasadei Thailandei.

Important: Vezi să fie plătit biletul şi să aduci copie după e-ticket, care să indice clar numărul biletului. Deci nu aduce vreo confirmare de zbor, să fie E-Ticket!

 

5. Rezervare la hotel pentru perioada de stat în Thailanda

Chiar dacă stai 2 sau 3 luni, e de ajuns să arăţi o rezervare pentru o lună de zile. Aici te poate ajuta Booking. Cei care sunteţi familiarizaţi cu el, ştiţi că Booking e un site foarte bun, folositor şi flexibil.

 

6. Adeverinţă de salariu, cu salariul trecut pe adeverinţă ŞI extras bancar

Ei vor să vadă că ai bani să te întreţii acolo pentru perioada respectivă. De aceea, în afară de adeverinţa de salariu, mai adu şi un extras bancar care să arate că ai bani mulţi puşi deoparte. Eu am adus şi copii după contractul de PFA şi după ultimele facturi, să fie acolo, dar mi le-a dat înapoi.

 

7. Dovadă că ai bani

20.000 Baht de om înseamnă cam 2200 sau 2300 ron (calculează online). Se rezolvă prin acel extras bancar de mai sus. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine.

 

8. Doamna de la ambasadă poate cere şi alte acte

Nu a fost cazul la mine, dar presupun că dacă te vede mai dubios, mai nesigur, mai fără acte, poate cere chestii în plus. La mine s-a uitat puţin ciudat când a văzut că am salariu minim, iar restul de bani pe PFA şi a început să zică că aia nu sunt banii mei şi că trebuie să dovedesc că mi-am plătit impozitele la Anaf, etc, etc. Asta a fost iniţial când tatonam să văd care e treaba. Când am mers hotărât să iau viza, nu a mai zis nimic, dar am avut grijă să arăt un extras de cont cu peste 10.000 ron, care poate a liniştit lucrurile.

 

9. Durează 5 zile lucrătoare până iei paşaportul cu viza pe el.

De exemplu, duci actele luni şi dacă le acceptă, repet, Dacă Le Acceptă, vei primi paşaportul cu viza pe el înapoi peste o săptămână, tot luni. De aceea e bine să te duci cu cel puţin o lună înainte, să iniţiezi first contact cu doamna şi să vezi ce se întâmplă la faţa locului. Până la urmă, ea este cea care îţi spune exact ce şi cum.

Valabilitatea Vizei

Valabilitatea vizei începe să scadă din momentul în care ai intrat efectiv în Thailanda, adică după ce ai aterizat şi ţi s-a trecut în paşaport data de intrare în ţară. Din acel moment, tu ai la dispoziţie 2 luni (60 de zile) de stat în Thailanda. La terminarea celor 2 luni, poţi să mai prelungeşti cu încă 1 lună.

 

Elemente generale de respectat

 

  1. Telefonul trebuie închis înainte de a intra în ambasadă.
  2. Doamna de la ambasadă este evident antrenată şi pregătită să facă faţa oricărui asalt. Fii drăguţ, amabil, elegant şi pune o cămaşă pe tine. Dacă eşti cu femeia, las-o pe ea să vorbească cu doamna. Nu te enerva.
  3. Din ce am văzut şi simţit, doamna de la ambasadă o poate lua pe lângă foarte uşor şi conflictul nu ajută. Este în schimb mult mai receptivă când eşti drăguţ şi binevoitor, deci ascultă cu atenţie ce are nevoie de la tine.

viza de turist pentru Thailanda 2

Sper că nu mi-a scăpat ceva. Eu chiar aş fi avut nevoie de un asemenea articol înainte să trec prin toată aventura obţinerii vizei şi nu l-am găsit.

Sper să-ţi fie de folos.

31 Comments
  1. pinkfondant
      • aurora
      • Constantin Andrei
    • ZivaN
  2. muresanu
  3. gabriela
  4. Lucia
  5. Diana
      • Adina
  6. Cristi
  7. Monica
      • Monica
  8. Simona
  9. petrica

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.