Fata din Namibia

2012_03_22_0651

Dupa o scurta oprire in Røst, am pornit inapoi spre continent, spre Bodø. Din drumul de intoarcere tin minte doar ca eram intins pe vreo 4 scaune undeva in mijlocul vasului si m-am trezit fata in fata cu o fata din Namibia.

Din pura intamplare, ne asezasem unul in fata celuilalt, fiecare dintre noi intins pe cateva scaune si incercand sa se miste cat mai putin. Toata acea calatorie de 15 ore pe mare a fost destul de bizara si cand spun asta, imi amintesc vasul destul de pustiu si incercarile fiecaruia de a se misca cat mai putin si de a dormi cat mai mult, pentru a face ca timpul sa treaca mai repede.

Amintirea aceasta este ca un fel de vis si lucrurile vorbite se amesteca in mintea mea cu lucruri imaginate.

Fata era alba si asta m-a mirat destul de tare. Nu ma asteptam sa-mi spuna ca este din Namibia. Tot ce tin minte este ca m-am simtit foarte bine vorbind cu acea fata si m-a mirat cum 2 oameni din 2 colturi de lume atat de diferite, se pot intalni in miez de noapte pe un ferry umbland nebuneste prin furtuna undeva in Marea Norvegiei. Au trecut cateva ore in care am stat fata in fata, ore care au zburat atat de repede pentru ca jumatate din timp dormeam, iar apoi ne trezeam si continuam conversatia. Cand simteam ca ni se face rau din nou, ne culcam, cand ne simteam mai bine, continuam sa vorbim.

Mai tarziu, dupa cateva zile, in timp ce vizitam Reine, am vazut-o din nou. Ne-am salutat cand ne-am vazut in departare, am zambit unul catre altul si ne-am vazut de treaba.

Cu toate astea, si eu si ea, stiam ca am impartasit cateva ore mizerabile intr-o mare agitata, ore care au devenit speciale si au ramas in amintirea fiecaruia dintre noi.

Important nu este ce am vorbit, pentru ca sincer nu mai tin minte detaliile, ci situatia in care ne aflam. Doi oameni din lumi diferite, lumi separate de timp, spatiu, cultura si orice altceva pe lumea asta, s-au trezit dintr-o data fata in fata, fiecare incercand sa supravietuiasca raului de mare provocat de furtuna si descoperind ca au atat de multe lucruri in comun.

In acel moment, am aflat un lucru interesant.

Daca vrei sa creezi o legatura puternica intre oameni si sa-i faci sa se inteleaga unii cu altii, nu este nevoie decat sa-i pui impreuna intr-o situatie dificila, situatie din care niciunul sa nu poata iesi fara ajutorul celuilalt. Asta este tot.

Fata din Namibia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.