Montmartre, cartierul artiştilor de altădată (Imagini)

Dacă am putea asocia o mare parte din arta, cultura şi farmecul Parisului cu un singur loc, acela ar trebui să fie Montmartre.

La începutul secolului 20,în perioada Belle Époque, numeroşi artişti au avut studiouri şi au lucrat în Montmartre. Printre cele mai importante nume se află Dali, Monet, Henri de Toulouse-Lautrec, Camille Pissarro, Picasso şi Van Gogh. Cei mai mulţi dintre ei, cunoscuţi sub numele de impresionişti, pot fi vizitaţi la Musée d’Orsay.

Montmartre este locul unde lucrurile se amestecă şi realitatea se loveşte de lumea viselor, şi nu este de mirare că atât de mulţi artişti au căutat să imortalizeze străzile acestui loc în picturile, fotografiile sau filmele lor.

Aveţi mai jos câteva imagini cu străzile din Montmartre în luna aprilie, 2017. (Click pe imagine pentru full-screen.)

Atât faimoşii pictori impresionişti cât şi mai mulţi scriitori au căutat inspiraţie în acest loc şi nu este nicio surpriză că lumea filmului de asemenea a căutat să regăsească în acest cartier din nordul Parisului atmosfera unei lumi pierdute de mult.

Printre cele mai populare filme care au avut ca decor Montmartre este şi „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain” care a apărut în 2001 şi pe care vi-l recomand.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.