Roussillon – Orăşelul Pictat în Mii de Nuanţe de Roşu, Galben şi Portocaliu

Roussillon

Roussillon este unul dintre satele medievale din Provence, zona Luberon, aflate pe lista celor mai frumoase sate medievale din Franţa. Pe aceeaşi listă celebră se mai află şi Ménerbes, Les Baux-de-Provence, Gordes şi Lourmarin.

La fel ca satele menţionate mai sus, Roussillon se remarcă printr-o perspectivă frumoasă asupra peisajului din jur şi de pe zidurile sale poţi vedea până în depărtare munţii şi dealurile din Luberon.

Roussillon_3 Roussillon_4 Roussillon_5 Roussillon_6

Fiind unul dintre cele mai faimoase sate din Provence, alături de Gordes şi Les Baux de Provence, Roussillon este totuşi unic în felul său prin faptul că a fost construit lângă o carieră de ocru, acesta fiind şi motivul pentru care toate casele şi dealurile din jur sunt roşii, portocalii şi galbene. Pe scurt, e unul dintre locurile pe care nu ar trebui să le ratezi.

Roussillon_14 Roussillon_13
Roussillon_11 Roussillon_10

Deşi până nu de mult, această carieră de ocru era principala sursă de venit pentru oamenii din zonă, în prezent turismul aduce cele mai mari beneficii.

Roussillon_8 Roussillon_9

Interesant la acest loc este faptul că fiind atât de colorat reuşeşte cumva să-ţi schimbe dispoziţia şi te face să te simţi ca un copil şi îţi dă impresia că totul e o joacă.

Roussillon_7Roussillon_12

Şi poate că ăsta este unul dintre motivele pentru care călătorim, pentru a ne aduce aminte. 

Că totul e o joacă, aşa cum ştiam când eram copii.

2 Comments
  1. Cris-Mary

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.