Cimitirul Pere Lachaise – Plimbare printre celebritati

IMG_9145

Una dintre cele mai relaxante plimbari facute in Paris au avut loc in cimitirul Pere Lachaise, iar cei care l-au vizitat ma inteleg perfect.

Ce poate fi atat de relaxant sa te plimbi printre morminte?

Nu trebuie sa-ti imaginezi ca te afli intr-un cimitir obisnuit. Pere Lachaise este locul de veci al multor celebritati din sfera culturala si politica.

De aceea vei avea impresia bizara ca acest loc este mai degraba o combinatie intre un muzeu in aer liber si un parc obisnuit. Inainte de a vizita Pere Lachaise, incearca sa faci rost de o harta a cimitirului pentru a localiza mormintele celebritatilor favorite. Personal, eu am cautat sa ajung in primul rand la Jim Morrison (solistul trupei The Doors) si la Edith Piaf, ea fiind pentru mine al doilea artist de suflet dupa Freddie Mercury. In afara de ei, ii mai poti gasi pe George Enescu (scrie Enesco pe cavou), Edgar Allan Poe, Chopin, Maria Callas, Balzac, Moliere, Proust, Oscar Wilde si un anumit print Bibesco al Tarii Romanesti, gasit din intamplare pentru ca nu era notat pe harta.

Poti gasi la fata locului o harta cu mormintele celebritatilor, insa nu te baza pe asta, e posibil sa nu gasesti. Asa ca foloseste harta de aici pentru a-ti face o idee asupra mormintelor care te intereseaza si pentru a-ti face un plan de bataie.

Avand din timp o idee asupra mormintelor la care vrei sa ajungi, vei ramane uimit cum frica ta va disparea si te vei trezi intrand in cavouri necunoscute si calcand pe morminte la intamplare, atunci cand celebritatea incapatanata nu se afla in locul indicat pe harta.

Eu am vizitat Pere Lachaise de 2 ori pana acum si imediat ce-am plecat din cimitir m-am simtit mai relaxat, pentru ca devine clar faptul ca te afli temporar pe aceasta lume, chiar daca esti o mare celebritate, si ca intr-o zi o vei parasi.

Ce parere ai? Poti invata ceva de la cei morti? Sau crezi ca tu nu o sa mori niciodata?

IMG_9111

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.