Paris fără Turişti (2). Plimbare pe Cheiurile Senei

Ce vizitator al Parisului nu îşi doreşte să se plimbe singur prin partea centrală a oraşului? Dar unde poţi face acest lucru atunci când parcurile, muzeele şi locaţiile populare sunt atât de pline de oameni?

În mod neaşteptat, malurile Senei nu sunt atât de populate cu turişti pe cât te-ai aştepta. Am observat acest lucru şi în anii precedenţi când am făcut acest traseu şi se pare că unele lucruri nu se schimbă, nici măcar în Paris.

Am început traseul de la celebrul pod Alexandre III, unde la baza lui – sau mai bine spus sub el – se desfăşura un târg de vechituri, unele tarabe având şi mâncare tradiţională de vânzare.

După care am continuat spre podul Leopold Sedar Senghor, unul dintre podurile folosite de îndrăgostiţi pentru a-şi manifesta iubirea prin legarea unui lacăt. Până să ajungem la podul acesta am putut vedea mai multe bărci şi vase de diverse mărimi legate la malul Senei, în majoritatea dintre ele trăind oameni care le folosesc pe post de locuinţă permanentă. Deşi nu am fost de câţiva ani, am observat că unele dintre ele au rămas la fel.

Probabil această parte este cea mai interesantă din toată plimbarea pentru că poţi privi la aceste locuinţe pe apă şi nu este dificil să-ţi imaginezi cum ar fi să trăieşti în Paris pe un asemenea vaporaş sau barcă. Încet-încet, am ajuns lângă Tuileries şi am zis să facem un mic ocol prin grădini.

Pentru ca să ne îndreptăm apoi spre “bătrânul” Pont Neuf şi să ne băgăm nasul prin cărţile, afişele şi suvenirurile buchiniştilor. Mai departe, am trecut repede prin super-aglomerata Île de la Cité, plină ochi de turişti, unde am preferat să continuăm catre insula Saint-Louis, mult mai cochetă, mai drăguţă şi mai interesantă din punctul meu de vedere.

Recomandare

Pentru a face câteva fotografii şi/sau filmuleţe interesante, mergi spre Pont de la Tournelle. După cum poţi vedea mai jos, este aceeaşi locaţie din care am făcut filmuleţul de la început.

Deşi am găsit ceva înghesuială pe cele două insule de pe Sena, a fost foarte plăcut să pierdem vremea pe lângă apă şi să observăm că suntem printre puţinii care au avut ideea asta. Aşa că, dacă vrei să te plimbi singur prin centrul Parisului, poţi face acest lucru uşor pe malurile Senei.

Dacă vrei să adaugi la plimbarea ta şi câteva obiective turistice importante, de pe Sena poţi accesa cu uşurinţă:

  • Orangeria, unde se află Nuferii lui Claude Monet;
  • Luvruprobabil cel mai important muzeu din lume;
  • Musée d’Orsay, unde sunt pictorii impresioniştii;
  • Buchiniştii de pe Sena, de la care poţi cumpăra cărţi, afişe şi tot felul de suveniruri şi nebunii;
  • Catedrala Notre-Dame.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.