Amintiri din insula Langkawi. Animale sălbatice, linişte şi mâncare.

Kuah, Langkawi

Am plecat după aproape 2 luni din orăşelul Kuah şi din insula Langkawi şi ne-am mutat undeva mai la sud, în insula Penang.

Chestia este că cele două insule sunt atât de diferite încât este dificil să le găseşti lucruri aflate în comun, în afară de faptul evident că sunt amândouă insule, că sunt de mărimi comparabile şi au un relief destul de asemănător în centru, mai exact muntos.

Lăsând aceste lucruri la o parte, insulele Penang şi Langkawi ar putea fi cu uşurinţă considerate ţări separate ce nu au prea multe lucruri în comun dacă nu s-ar afla amândouă în minunata Malaezie.

Într-un articol separat voi acoperi diferenţele principale dintre cele două locuri. Dar până atunci, voi spune ce anume ne-a plăcut în insula Langkawi şi în Kuah, orăşelul pe care l-am părăsit în urmă cu câteva săptămâni.

 

Amintiri din insula Langkawi

  • Deşi sunt aproape 100.000 de oameni în Langkawi, insula este destul de mare şi ai impresia că nu prea sunt aşa mulţi oameni. De aceea, poţi merge liniştit pe străzi cu scuterul. Mai ales prin Kuah, oraşul principal al insulei care nu pare să reţină un număr prea mare de turişti. Oamenii sunt liniştiţi şi mai degrabă timizi. M-am obişnuit şi cu vecinii mei musulmani şi cu cele 5 slujbe zilnice. Se pot vedea cele 4 megafoane cocoţate la înălţime ale moscheii noastre preferate.

Kuah, Langkawi_1

  • Numeroasele locuri din Kuah unde poţi mânca. Îmi pare rău că nu am avut timp să testăm mai multe mâncătorii. Din fericire, am avut grijă să nu ratăm serile de miercuri şi sâmbăta când se organiza piaţa de noapte în Kuah.

Chinese food - Langkawi Night market - Kuah, Langkawi

  • Taman Lagenda este parcul cel mare din Kuah care se întinde pe 20 de hectare şi este plin de chestii tematice, poduleţe, construcţii, tunele, lacuri şi canale. În interiorul său găseşti maimuţe gălăgioase, pasari-rinocer şi câţiva localnici care fac jogging.

  • Vulturul cel mare, simbolul insulei.

Langkawi Langkawi_1

  • Munţii din Langkawi, Gunung Raya (pe care îl vedeam zilnic de pe balcon) şi Gunung Mat Cincang, unde urci cu telecabina deasupra norilor.

Kuah, Langkawi_2

  • Plaja din Tanjung Rhu.

Tanjung Rhu, Langkawi

 

Balconul din Kuah

  • Balconul apartamentului nostru din Kuah era un loc neaşteptat de bun pentru a surprinde păsările sau animalele care mişcau prin zonă, inclusiv legendarul vultur al insulei Langkawi.

  • Kuah, oraşul principal al insulei Langkawi.

Dacă vom rămâne în Malaezia pe termen lung, în mod sigur vom mai ajunge în insula Langkawi şi în Kuah. Acum ne aflăm în insula Penang şi vom începe în curând să scriem şi să postăm imagini şi cu acest loc destul de diferit.

Keep in touch!

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.