Lacul Skadar, francezii si un batran dubios

Montenegro 218

Batranul nu stia o boaba de engleza, franceza sau orice alta limba straina.

Si totusi a reusit sa zica un cuvant in cele cateva ore bune in care ne-a plimbat cu barca in toate directiile posibile. La un moment dat a ridicat privirea (ochii au devenit mari) si cu degetul a indicat o locatie in departare spre care, impreuna cu un cuplu de francezi, ne uitam blocati de intensitatea momentului: „Albania!”

Jur ca era sa cad din barca. Daca eram pe uscat, sigur o luam la fuga. Si eu, si francezii.
A aratat spre Albania ca si cum ar fi fost o sperietoare, un loc unde nu vrei sa ajungi orice ar fi, un loc unde pericolul se afla la fiecare pas.

Dupa cateva minute mi-am mai revenit, dar francezii de langa mine erau cam speriati. Se vedeau probabil la televizor, ostatici in Albania, cu calus la gura si filmati ca sa apare pe net si la TV. Dupa ce am schimbat cateva vorbe cu ei in franceza, parca si-au mai revenit si ei.

Dar ce este lacul Skadar?

Lacul Skadar este cel mai mare lac din Balcani. Adaposteste peste 260 specii de pasari si e unul dintre putinele locuri din Europa unde mai sunt pelicani.
Ei se lauda ca este ultimul, dar noi venind din Romania stim ca avem si noi pelicani in Delta Dunarii.

In timpul plimbarii pe lac alaturi de un cuplu de francezi terorizati si un batran dubios, am facut multe poze cu obiectivul de tele, pentru ca aici chiar ai nevoie de tele.

De asemenea poti vedea o fosta inchisoare turceasca, acum o ruina, aflata pe o mica insula. Puteam sa facem o scurta pauza pentru baie, insa francezilor numai la asta nu le era gandul dupa ce au vazut ce aproape e Albania.

Montenegro 273-1 Montenegro 024_Skadar Montenegro 118 Montenegro 142

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.