Vasile invadeaza Londra

Picture 654-001

Prietenul Vasile s-a gandit sa se duca la Londra.

De ce? Pentru ca a auzit de la toata lumea ca Londra e foarte smechera, ca este centrul universului, ca este la moda si ca doar acolo, in diminetile reci de iarna, te poti plimba pe strada cu cafeaua in mana, cumparata desigur de la Costa.

Fiind un turist foarte serios, si-a propus sa vada cele mai importante obiective turistice puse la dispozitie de capitala fostului Imperiu Britanic.

De aceea, Vasile s-a documentat temeinic asupra atractiilor culturale si istorice si le-a inghesuit pe toate in 5 zile mari si late. La sfarsitul celor 5 zile, cand a tras linie, a realizat ca a reusit sa viziteze cele mai prestigioase muzee britanice, cele mai importante obiective istorico-religioase si a avut de asemenea timp pentru a merge la Queen’s Theatre, la IMAX Cinema si chiar la London Zoo.

Pe scurt, a vizitat nu mai putin de 18 obiective turistice.

Pentru a acoperi capitolul cultural al vizitei sale, a abordat muzee precum Natural History Museum, Science Museum, Victoria & Albert Museum, National Gallery, British Museum, Queen’s Gallery, Dali Universe si Tate Britain.

Picture 469-001

Nu a vizitat Tate Modern pentru ca Vasile nu intelege arta moderna si contemporana.

Picture 563-001

Pe zona obiectivelor istorice, Vasile s-a indreptat cu incredere spre Buckingham Palace, Tower Bridge, Tower of London si Churchill War Rooms.

Picture 089-001

Buckingham Palace nu l-a dat pe spate, i s-a parut simplu si auster. I-a placut in schimb la Churchill War Rooms pentru ca i-a adus aminte de copilarie, de zilele cand mergea prin canalele dintre blocuri, cand tragea cu cornete in oameni batrani si arunca cu pungi de apa de pe bloc.

DSC00164

Avand o educatie religioasa, Vasile a gasit timp sa se reculeaga si sa se roage, atat in Westminster Abbey, cat si in imensa catedrala St. Paul’s pentru succesul vizitei sale, pentru sanatatea familiei si pentru noroc in dragoste.

DSC00349-001

Din pacate, fiind o fire uneori superficiala, in St Paul’s s-a plictisit repede si a inceput sa se joace cu alti turisti in faimoasa Galerie a Soaptelor. A si pretins ca a auzit soaptele celorlalti, dar nu a fost adevarat. A vrut doar sa nu para prost.

A vizitat desigur si faimosul muzeu al figurilor de ceara Madame Tussauds, unde alaturi de alti turisti seriosi s-a fotografiat cu aproape toate statuile de ceara ale unor oameni celebri, morti sau inca vii, si s-a simtit si el important.

Pentru ca orice experienta turistica sa fie completa, a testat si bucataria locala, in cazul de fata el avand pe lista de bifat faimosul Fish and chips. Nu a fost extrem de impresionat, realizand ca la acest capitol englezii nu sunt peste noi.

In final, Vasile si-a adus aminte ca el este acolo sa vada orasul, asa ca a admirat Londra pe timp de zi de pe catedrala Saint Paul’s, iar pe timp de noapte din London Eye, experienta considerata de el ca fiind cea mai importanta din perioada petrecuta in capitala britanica.

Picture 731-001DSC00462-001

Cred ca putem spune ca prietenul Vasile este un turist serios.

Din pacate, nu putem spune ca este cel mai bun fotograf din lume…

Picture 438-001DSC00320-001DSC00352-001  Londra lui Vasile Picture 385-001Picture 529-001 DSC00427-001 DSC00322-001 DSC00301-001

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.