O Plimbare în Scoţia (3): Domeniul Haddo House

Haddo House

Haddo House este locul în care familia Gordon a trăit pentru mai mult de 500 de ani. Tot ei sunt aceia care au transformat locul acesta dintr-o vale mlăştinoasă într-un spaţiu plin de copaci, grădini şi mici lacuri, special creat pentru plimbări în aer liber.

Haddo House

Haddo House3

Prima locuinţă a familiei Gordon în Haddo a fost House of Kellie. Aceasta a fost distrusă în 1732 şi imediat s-au început lucrările la Haddo House, care a fost finanţată de al 2-lea Earl de Aberdeen, cu un design creat de celebrul arhitect William Adam. Deşi a suferit modificări şi îmbunătăţiri de-a lungul timpului, casa principală din zilele noastre respectă designul original al lui William Adam.

Domeniul Haddo House

La sfârşitul secolului 19, terenul care înconjoară Haddo House a fost modificat şi transformat într-un mare parc de al 4-lea Earl de Aberdeen. Acesta a ordonat plantarea a mii de copaci, a amenajat apele din zonă în lacuri şi a construit o serie de monumente care încă mai pot fi văzute.

Scottish Mile avenue este aleea principală care leagă domeniul şi face legătura între Haddo House şi Monumental Urn, aflată pe un deal de unde se poate admira peisajul până în depărtare.

In prezent, parcul acoperă aproape 100 de hectare de pădure, teren deschis şi ape, iar vizitatorii se pot bucura de aproximativ 4 mile de drumuri pietruite sau simple cărări care traversează pădurea.

Haddo House 1 Haddo House 2 Haddo House 4 Memorial Urn - Haddo House Scots Mile - Haddo House

Domeniul Haddo House este locul care mi-a plăcut cel mai mult în regiunea Aberdeen şi sper să îl pot revedea şi în timpul verii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.