Parisul la inaltime: Spre Turnul Eiffel si Arcul de Triumf

 

Eiffel_7036

Aceasta plimbare de o zi are rolul de a-ti prezenta cele mai cunoscute obiective si zone ale Parisului, acestea fiind de asemenea unele dintre cele mai apreciate simboluri ale acestui oras. Prin urmare, plimbarea care leaga cel mai frumos pod din Paris, Alexandru al III-lea, de Turnul Eiffel si Arcul de Triumf si posibilitatea de a admira Parisul de la inaltime, de 2 ori in aceeasi zi, vor face ca acest traseu sa fie cea mai buna introducere pentru Paris.

Pe scurt, urmand acest traseu vei putea admira:

  • Podul Alexandru al III-lea
  • Domul Invalizilor
  • Turnul Eiffel
  • Arcul de Triumf
  • Champs Elysees

Vezi traseul mai jos:

Acest traseu este recomandat:

  • Celor care nu stau multe zile in Paris si doresc sa vada cat mai multe lucruri intr-o singura zi
  • Celor care vor sa faca unele dintre cele mai frumoase poze asupra Parisului
  • Celor care vor sa vada obiectivele clasice ale Parisului

Podul Alexandru al III-lea

Podul Alexandru al III-lea este cel mai frumos pod al Parisului si a fost construit cu fonduri de la tarul Rusiei, care a vrut sa aiba propriul pod in Paris, de aici numele sau. Aici te vei opri cateva minute bune pentru a poza podul si mai ales Turnul Eiffel aflat in departare.

Alexandre III - 3 Alexandre III - 2

Alexandre III - 1

Mergi mai departe catre Les Invalides, unde este cavoul lui Napoleon, imparatul francezilor. Napoleon este cel care a inceput transformarea Parisului in ceea ce vedem astazi, chiar daca modernizarea acestuia a fost finalizata ceva mai tarziu de catre baronul Haussmann, in timpul imparatului Napoleon al III-lea. Trebuie spus ca Parisul se afla sub magia lui Napoleon, asa cum Versailles-ul poarta amprenta lui Ludovic al XIV-lea.

Turnul Eiffel

Dupa o scurta vizita la cavoul celebrului Napoleon, te poti indrepta in sfarsit catre cel mai faimos simbol al Parisului, Turnul Eiffel. Acesta a fost finalizat in 1889 pentru Expozitia Universala, care celebra 100 de ani de la Revolutia franceza de la 1789 si ar fi trebuit sa fie dezmembrat dupa aceasta. In momentul in care a fost terminat, turnul Eiffel era cea mai inalta constructie din lume si a detinut acest titlu pana in anul 1930, cand cladirea Chrysler din New York a fost finalizata.

Desi a produs reactii diverse in primii ani, in special negative, parizienii au decis sa pastreze Turnul Eiffel si este astazi cel mai cunoscut simbol atat al Parisului, cat si al Frantei.

Eiffel_7070 Eiffel_7082 Eiffel_7067

Arcul de Triumf

Dupa Turnul Eiffel te poti indrepta spre o alta locatie potrivita pentru a face cele mai frumoase poze asupra Parisului, Arcul de Triumf. Acest arc a fost comandat si inceput sub Napoleon si avea ca scop glorificarea victoriilor armatei imparatului, de aceea se pot vedea scrise pe el numele bataliilor importante castigate de Napoleon. La Arcul de Triumf incepe (sau se termina) Champs Elysees si alte 11 bulevarde importante desenate sau recreate de baronul Haussmann.

Arc_Triomphe_6977 Arc_Triomphe_6980 Arc_Triomphe_6976

Dupa aceasta ultima vizita e posibil sa fii destul de obosit, asa ca imediat ce cobori din arc, mergi pe celebrul bulevard Champs Elysees, aseaza-te la o cafea, intoarce scaunul spre bulevard cum fac francezii si admira oamenii care trec. Doar esti in Paris.

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.