Viscri, satul prinţului Charles

Satul Viscri este unul dintre cele mai faimoase sate ridicate de saşi in Transilvania. În ultimii ani a devenit faimos datorită implicării Prinţului Charles şi al unui interes crescut al turiştilor din vestul Europei faţă de România.

Imaginile de mai jos sunt făcute în Biserica Fortificată din Viscri, ridicată în secolul 13 pe locul unei vechi bazilici romane. Este una dintre cele mai bine păstrate biserici fortificate din Romania – făcând parte din patrimoniul UNESCO – şi  unul dintre cele mai bune locuri din care poţi admira dealurile Transilvaniei, satul Viscri şi pădurea din apropiere.

Pentru a vedea pozele la o dimensiune superioară, dă clic pe poză.

Viscri1 Viscri2 Viscri3 Viscri4 Viscri5 Viscri6 Viscri7 Viscri8 Viscri9 Viscri10 Viscri11 Viscri12 Viscri13 Viscri14 Viscri16 Viscri17 Viscri18 Viscri19

Cum ajung în Viscri?

Viscri se află, la fel ca şi Rupea, aproape de drumul principal dintre Braşov şi Sighişoara. Spre deosebire de Cetatea Rupea, la care se ajunge foarte uşor – în nici 10 minute – pe un drum perfect, în cazul de faţă situaţia e total diferită.

  • Dacă vii dinspre Braşov şi mergi spre Sighişoara, la intersecţia cu Rupea, vei face stânga spre Dacia. Acolo vei face dreapta şi te vei îndrepta spre Viscri. Deşi nu pare un ocol prea mare, aveţi grijă că este un drum „remarcabil” de prost! Zici că tocmai a fost un bombardament acolo, aşa că vei merge mai mult cu viteza a 2-a, deci îţi va lua poate mai mult de jumătate de oră să ajungi, dacă nu cumva ai o maşină de teren.
  • Dacă vii dinspre Sighişoara spre Braşov, va trebui la intersecţia cu Buneşti să faci dreapta pentru a ajunge la Viscri. Partea asta de drum este chiar decentă în comparaţie cu cealaltă, aşa că le-aş recomanda şi celor care vin dinspre Braşov să nu facă stânga la Rupea şi să meargă mai departe până la Buneşti şi să intre pe acolo spre Viscri.

Vezi mai jos traseul din Bucuresti (Brasov) spre Viscri:

De ce Viscri?

Viscri mi se pare locul potrivit în care să te duci pentru un weekend prelungit, pentru potecile din păduri şi de pe dealuri, pentru oamenii de acolo, pentru mâncare şi pentru a te relaxa citind cartea favorită. Personal, am fost uimit să observ cât de mult seamănă zona din jurul satului cu Toscana din Italia şi asta îmi spune că România, şi în acest caz Transilvania, are un potenţial turistic imens ce sigur va fi valorificat pe viitor. Dacă aţi vizitat Italia sau Toscana şi v-aţi fi dorit să nu fiţi înconjuraţi de atât de mulţi turişti, sigur o sa vă placă Viscri şi Transilvania. Este evident că pe viitor această zonă va fi un adevărat magnet pentru masele de turişti din Europa, adică oamenii cu care ne înghesuim astăzi când vizităm Londra, Paris sau Roma.

Viscri15

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.