Şaua Tigăile: Probabil cel mai frumos traseu din Ciucaş

VfCiucas-Saua Tigaile15

Întâi de toate, trebuie să menţionez că traseul acesta este continuarea celui ales în O plimbare către Vârful Ciucaş şi continuă (sau începe) după ce ai ajuns în Vârful Ciucaş.

Pe scurt, după ce ai ajuns în Vârful Ciucaş, ai 2 opţiuni de a reveni la Cabana Ciucaş: ori pe drumul pe care ai venit, ori pe traseul de pe Şaua Tigăile, care ocoleşte puţin muntele şi este mai lung cu 1 oră jumătate aproximativ, dar merită din plin. Din punctul meu de vedere, pe partea aceasta ai parte de peisaje mult mai frumoase şi îţi recomand să o iei pe aici. Vei avea privelişti interesante atât în depărtare, cât şi ale muntelui pe care practic îl ocoleşti.

Cum mergi pe Şaua Tigăile, vei întâlni la un moment dat un indicator care îţi spune să o iei la stânga pentru a ajunge la Cabana Ciucaş. Dacă mergi înainte, ajungi în Bratocea (DN1a), dacă o iei la dreapta ajungi în Poiana Teslei.

Ai mai jos cele mai bune bune poze de pe acest traseu. Pentru a vedea pozele la o dimensiune superioară, dă clic pe poză.

VfCiucas-Saua Tigaile12VfCiucas-Saua Tigaile21 VfCiucas-Saua Tigaile20 VfCiucas-Saua Tigaile19 VfCiucas-Saua Tigaile18 VfCiucas-Saua Tigaile17 VfCiucas-Saua Tigaile16 VfCiucas-Saua Tigaile22 VfCiucas-Saua Tigaile8 VfCiucas-Saua Tigaile9 VfCiucas-Saua Tigaile6 VfCiucas-Saua Tigaile4 VfCiucas-Saua Tigaile2 VfCiucas-Saua Tigaile1 VfCiucas-Saua Tigaile7 VfCiucas-Saua Tigaile5

Cea mai frumoasă privelişte de pe Şaua Tigăile

Această parte a muntelui o recomand celor care vor să vină aici, vara sau iarna, şi să admire peisajul sau să facă nişte poze interesante. Personal, mi-am propus să revin în locul de lângă stânca numită Goliat care priveşte spre Poiana Teslei. Vezi mai jos.

VfCiucas-Saua Tigaile3VfCiucas-Saua Tigaile11VfCiucas-Saua Tigaile10VfCiucas-Saua Tigaile13

Important!

Nu uita să mănânci cei mai buni papanaşi din lume la Cabana Ciucaş!

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.