În căutarea unei plaje perfecte. Turul spre insulele Ko Poda, Tup – Mor şi Chicken

Insulele Tup - Mor

Zona Krabi – Ao Nang este evident o zonă turistică, frecventată de nenumărați vizitatori din toate colţurile lumii. Partea pozitivă în legătură cu Ao Nang este că din acest punct poți începe foarte multe ture cu barca spre insulele din largul mării.

Partea nasoală este că mai nicăieri nu vei fi singur atunci când vizitezi insulele din larg, iar lângă tine se vor afla întotdeauna numeroşi turişti înarmaţi cu aparate foto, GoPro-uri şi selfie stick-uri.

Iar dacă eşti un vizitator înarmat cu ultima aparatura tehnică, te vei simţi puţin ciudat să observi alţi turişti cu aceleaşi ambiţii de a scoate frumosul la iveală şi de a redescoperi minunată Thailanda. Din exact aceleaşi locuri.

Şi atunci, ce rămâne de făcut? Unde găseşti o plajă liberă în apropiere de Krabi – Ao Nang pentru a nu te călca pe picioare cu masele de turişti?

Ei bine, noi am reuşit să descoperim acest secret, chiar dacă din întâmplare.

În timpul unui tur privat alături de aproximativ 8 italieni, am ajuns iniţial pe Insula Poda, fără să bănuim că celelalte insule nu vor fi nici pe departe atât de atrăgătoare precum aceasta, cel puţin pentru noi.

Acum nu mă înţelegeţi greşit, nu spun că aici nu sunt turişti, din contră. Imediat ce cobori din barcă şi plăteşti intrarea în parcul naţional (400 Bath), dacă o iei la dreapta vei ajunge într-un loc larg şi umbros, unde sunt majoritatea celor ce aleg să viziteze insula.

Koh Poda_1

Dacă însă, după coborârea din barcă o iei în partea stângă, vei ajunge la câteva plaje destul de libere, unde ai putea crede că te afli pe o altă insulă.

Koh Poda_4 Koh Poda_5 Koh Poda_6

De ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, înainte să ne dăm jos din barcă ghidul nostru ne-a informat că în dreapta este umbră, pe când în stânga nu prea este. Probabil acesta este motivul pentru care atât de mulţi oameni au ales dreapta în loc de stânga.

Cu toate astea, dacă vei continua să mergi spre stânga, vei ajunge după vreo 10 minute la nişte plaje destul de libere, unde vei avea şi puţină umbră la marginea pădurii. Noi cel puţin am găsit un loc liniştit unde am stat cele aproximativ 2 ore cât aveam alocate pentru această insulă.

Koh Poda_8 Koh Poda_7

La cum arată acest loc, mă gândesc că poţi veni direct aici din Ao Nang cu o barcă pentru a petrece câteva ore bune pe plajă, dacă nu întreaga zi.

Noi am avut timp să ne jucăm puţin şi cu GoPro-ul cât am stat pe acolo.

De pe plajă:

Din apă:

Cele aproximativ 2 ore au trecut repede şi ne-am întors la barcă pentru a pleca mai departe către insulele Tup & Mor şi Chicken.

Insulele Tup – Mor şi Chicken

Insulele Tup - Mor si Chicken

Aceste insule sunt foarte drăguţe, mai ales că te poţi plimba cu uşurinţă între ele, cel puţin între Tup şi Mor. Este posibil să mergi şi către Chicken, însă apa fiind ceva mai adâncă se poate parcurge distanţa respectivă atunci când nivelul mării este destul de scăzut.

Andaman Sea Beach Tup Island

Din păcate, fiind atât de mici, aproape că se scufundă sub greutatea zecilor de turiști care ajung aici în același timp. Cu toate astea, şi în acest loc, pentru a avea liniște am ales să mergem către partea din stânga a insulei Mor, unde era mai puțină lume şi unde am putut să facem baie fără a fi deranjați de nimeni.

Beach on Andaman Sea A beach in Andaman Sea Thai boat

După aproximativ o oră ne-am suit înapoi în barcă şi am dat un ocol insulei Chicken pentru a afla de ce se numește aşa.

Chicken-Island

Recomandare

Pentru a vedea aceste insule am ales un tur privat oferit de locul unde ne-am cazat şi am plătit 1500 Bath de persoană (+400 Bath pentru plata Parcului Naţional, când am ajuns pe insula Poda). Acum trebuie spus că preţul pentru un tur depinde de locul de unde cumperi, de persoana pe care o contactezi şi de multe alte considerente, precum online sau la faţa locului.

De asemenea, un tur privat înseamnă că te vei afla în barcă alături de maxim alţi 10 oameni şi nu 30, precum se întâmplă atunci când iei un trip normal către insule. Dacă în trip-ul privat către insulele Poda, Tup, Mor şi Chicken + plaja Railay am plătit 1500 Bath (180 Ron) şi am fost toată ziua plecaţi, în cazul trip-ului normal către insulele Hong, Paradise şi Ko Phak Bia am plătit 800 Bath (100 Ron) de persoană şi am acoperit doar jumătate de zi.

Dacă ai de ales, îţi recomand să alegi un tur privat. Şi nu uita, alege stânga de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.