Junglă şi Apă în Krabi: Hot Springs şi Emerald Pool

Emerald Pool

Acest tur este unul clasic şi îl poţi face dacă vizitezi regiunea Krabi – Ao Nang. O să mă folosesc aici şi în restul articolelor de formularea Krabi – Ao Nang pentru că deşi Ao Nang este o parte din Krabi, majoritatea turiştilor vin aici.

Traseul obligă vizitatorii să parcurgă mai mult de 50 km în afara oraşului Krabi pentru a ajunge la cele 2 locuri aflate aproape unul de celălalt, pachetul clasic incluzând şi o vizită la spectaculosul Tiger Cave Temple, despre care voi vorbi însă într-un articol separat pentru că sunt de părere că merită toată atenţia cititorului.

Partea frumoasă a acestor două destinaţii – Hot Springs şi Emerald Pool – stă în faptul că vei avea posibilitatea să te plimbi destul de mult prin jungla tropicală pentru a simţi cum aceasta te înconjoară, în timp ce ochii îţi vor alerga în toate părţile pentru că nu cumva să calci vreun şarpe aflat în drumul tău.

Dacă te încălzeşte cu ceva, este puţin probabil să se întâmple aşa ceva, pentru că în mod normal şerpii se feresc de oameni, mai ales de cei gălăgioşi.

 

Hot Springs

Acesta este primul punct al traseului. După ce cobori din maşină, parcurgi aproape 200 de metri până la locul unde ar trebui să poţi face baie pentru aproximativ 30 de minute.

Apa are aproximativ 35 – 40 de grade şi vine de la câteva izvoare termale aflate undeva în adâncul pământului.

Desigur, poţi face baie dacă în acel moment jumătate din populaţia Chinei nu este de asemenea în acelaşi loc cu tine.

Dacă turiştii chinezi sunt de asemenea acolo, te poţi întoarce şi o poţi lua undeva la stânga pentru a parcurge o cărare frumos amenajată ce trece prin mijlocul junglei. Şi nu uita, mai greu este până te porneşti.

 

 

Emerald Pool

Emerald Pool

Un loc mult mai interesant este însă Emerald Pool (Sa Morakot în Thai), o piscină naturală imensă, alimentată constant cu apă proaspătă, în care vei găsi de asemenea destul de mulţi turişti şi localnici (ce vin aici la un preţ preferenţial).

Sunt de asemenea câteva trasee prin junglă ce ajung la aproximativ 1 km jumătate şi care conduc spre diverse obiective. Cel mai interesant este însă Blue Lagoon, unde nu poţi face baie, dar o poţi fotografia. 🙂

Personal, mi-a plăcut mai mult plimbarea prin junglă decât orice altceva, mai ales că Blue Lagoon se află la 600 metri distanţă de Emerald Pool.

Dar într-adevăr nici baia în Emerald Pool nu este de evitat, deşi sigur nu vei fi unicul vizitator în acel loc.

 

Merită să vizitezi cele 2 locuri?

Da, dacă ai terminat de văzut insulele din largul mării Andaman şi te plictiseşti prin Krabi sau Ao Nang. Altfel, dacă nu ai mult timp la dispoziţie, cred că insulele sunt mult mai atrăgătoare decât aceste două locuri care atrag numeroşi vizitatori. Poate şi din această cauză, pachetul clasic include şi vizita la Tiger Cave Temple, unde urci până în vârful muntelui pentru o privelişte care face toţi banii şi despre care voi vorbi în următorul articol. Până atunci, keep walking.

 

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.