Cum să Obții Viza la Sosire în Thailanda

Viza la Sosire în Thailanda 1

Viza la sosire în Thailanda (VOA sau Visa on Arrival) nu este greu de obţinut, însă sunt câteva detalii pe care trebuie să le cunoşti pentru a nu pierde timp la intrarea în ţară. Mai ales că sigur vei sosi după un zbor destul de lung.

În primul rând, trebuie spus că această viză este potrivită pentru persoanele care nu doresc să stea mai mult de 15 zile pe teritoriul Thailandei, fiind ideală pentru cei care merg în vacanţe sau concedii. În cazul în care doreşti să stai mai mult de 15 zile în Thailanda, îţi recomand Viza Turistică de 60 zile care se acordă la Ambasada Thailandei din Bucureşti.

Hai să vedem despre ce este vorba.

Viza la Sosire se acordă strict pentru turism, pentru 15 zile, următoarelor ţări: Andorra, Bulgaria, Bhutan, China, Cipru, Etiopia, India, Kazahstan, Letonia, Lituania, Maldive, Malta, Mauritius, România, San Marino, Saudi Arabia Saudită, Taiwan, Ucraina, Uzbekistan.

Nu are sens să comentăm prea mult de ce suntem în lista aia. Unii zic că nu e bine, că ar trebui să primim 30 de zile la intrare ca toți europenii, dar ştiţi şi voi cum e cu politica.

 

6 Condiții pentru a Obține Viza la Sosire în Thailanda

Viza la Sosire în Thailanda 2

Să luăm pe rând cerințele ce trebuie respectate pentru a obține Viza la Sosire în Thailanda:

1. Paşaportul.

Să mai aibă cel puţin 6 luni validitate.

2. Bilet avion de intoarcere în ţară.

Care să se încadreze evident în cele 15 zile acordate. De cele mai multe ori, nu prea eşti lăsat din start să decolezi dacă nu ai şi biletul de întoarcere.

3. Money. Fiecare persoană trebuie să dovedească că are cel puţin 10.000 THB (10.000 THB = 1.200 RON aprox) pentru cele maxim 15 zile.

Pentru un cuplu asta înseamnă 20.000 THB. Noi nu am fost verificaţi să avem asemenea bani la noi când am intrat în Krabi. Totuşi, e bine să ai nişte bani la tine. Dacă nu găseşti THB în ţară, poate poţi lua la tine măcar câteva sute de Euro.

4. Poză de paşaport clasică.

Eu de fiecare dată îmi fac mai multe poze înainte de a pleca în afara Europei pentru că nu se ştie pe unde mai e nevoie.

5. Prețul pentru Viza la Sosire: 2.000 THB.

Noi am plătit 1.000 THB de om fiindcă au scazut temporar preţul pentru încurajarea turismului. Din nou, dacă nu ai THB la tine şi nu găseşti un ATM imediat ce aterizezi, thailandezii nu sunt fraieri şi acceptă şi Euro. Nu mai ştiu sigur dacă au zis 25 sau 30 de Euro pentru 1.000 THB. În orice caz, pe viitor, la 2.000 THB, asta va fi cam 50 Euro.

La noi a fost o situaţie cam ciudată pentru că nu aveam bani cash. Aşa că thailandezii fiind un popor de oameni practici, au trimis o doamnă care m-a luat de mână şi a trecut cu mine prin toate porţile de securitate până am ajuns în aeroport unde m-a aşezat în faţa unui ATM. Am scos banii, am revenit la biroul unde completam aplicaţia şi am terminat imediat.

6. Confirmare de hotel obţinută în prealabil.

Nu s-a uitat nimeni la confirmarea mea.

 

Prelungirea Vizei la Sosire în Thailanda

Viza la Sosire în Thailanda 3

În cazul în care ai de gând să rămâi după cele 15 zile în Thailanda este nevoie să mergi la cel mai apropiat birou de imigrări pentru a prelungi viza cu alte maxim 7 zile. Nu uita că este obligatoriu să ai un bilet de avion de ieşire din Thailanda în cele 7 zile.

După cum spuneam la început, dacă doreşti să stai pe o perioadă mai lungă, ai nevoie de o Viză Turistică ce poate fi obţinută la Ambasada Thailandei din Bucureşti, care se acordă pentru 60 de zile şi poate fi prelungită cu încă 30 de zile în Thailanda.

În cazul în care te afli deja în Thailanda şi doreşti să obţii această Viză Turistică de 60 de zile, trebuie să părăseşti teritoriul ţării pentru a obţine viza respectivă la una din ambasadele thailadeze din ţările învecinate, precum Malaezia, Laos sau Cambodgia.

 

Observaţii în legătură cu Viza la Sosire în Thailanda

Viza la Sosire în Thailanda 4

Aş vrea să adaug un lucru pozitiv pe care l-am observat în aeroportul din Krabi şi care cred eu, e posibil să aibă legătură cu lista destul de scurtă a ţărilor aflate sub condițiile Vizei la Sosire pentru 15 zile (VOA).

Când am ajuns în Krabi, am fost uimit de cât de mic este aeroportul având în vedere volumul destul de mare de turişti. Prin urmare, după ce am coborât din avion şi am intrat în aeroport, ne-am pus cu toţii la câteva cozi respectabile, chiar şi pentru nişte români.

Din ce am putut observa, la cozile respective se aflau europeni din vestul Europei care pot intra în Thailanda primind 30 de zile, fără a plăti ceva, doar arătând biletul de avion pentru ieşire şi banii necesari pentru a rămâne în ţară.

Totuşi, deşi condiţiile pentru ceilalţi sunt mai uşor de îndeplinit, ei fiind atât de mulţi, s-au format nişte cozi imense.

Între timp, tot uitându-mă după un bancomat prin zonă, am reperat la coadă două cupluri de români care au fost chemaţi la un birou unde nu era nimeni şi unde se procesa Viza la Sosire (VOA). Am mers şi noi acolo, ni s-a dat câte o foaie de completat şi apoi am urmat paşii pe care i-am descris mai sus. Prin urmare, deşi condiţiile noastre au fost mai multe de îndeplinit, am reuşit să ieşim înaintea celorlalţi din aeroport.

Rămâne totuşi faptul negativ că românii primesc 15 zile şi nu 30, cum primesc majoritatea europenilor din vest şi cum se pare că primeam şi noi acum câţiva ani.

Cam asta a fost experiența noastră cu Viza la Sosire în Thailanda (VOA). Sper să meargă totul bine şi pentru tine.

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.