10 Experienţe Care Te Aşteaptă în Bangkok, Capitala Thailandei

Bangkok Thailanda Pietoni

Bangkok, Thailanda, oraşul cu atât de multe feţe, oraşul care te duce la disperare uneori. Căldura de pe străzi, oamenii care sunt tot pe străzi şi îţi vând mâncare, haine, suveniruri, femei, orice.

Frigul din metroul la înălţime, scutere, tuc-tuc-uri, străzi infecte dar şi cartiere frumoase, înghesuială, nebunie şi o mulţime de Mall-uri.

Ăsta e Bangkok şi astea sunt 10 experienţe de care te vei lovi inevitabil în capitala Thailandei.

 

1. Bangkok, oraşul in care nu ai voie să dormi

Bangkok Thailanda noaptea

Bangkok are viaţă de noapte şi este alături de alte oraşe mari un loc în care te poţi distra fără probleme toată noaptea. Nu este un lucru dificil să găseşti baruri, terase, cluburi şi locuri în care să mănânci.

Aici nu găseşti o oază de linişte, toată noaptea oraşul vuieşte. Dacă în Bucureşti mai puteai găsi un moment de linişte, aici nu este posibil. Există în continuu acel zgomot al maşinilor, al oraşului în sine.

Dacă nu apreciezi această parte a oraşului, îţi va fi dificil să-ţi placă în Bangkok.

 

2. Femeile de pe Nana, locul unde totul este posibil

Bangkok Thailand Nana

Mai e nevoie să zic ceva?! Este locul cel mai turistic din Bangkok, cu foarte multe hoteluri, terase şi baruri pentru turiştii care se cazează pe această stradă şi nu numai.

Este de asemenea centrul industriei sexuale al Thailandei, locul unde se află numeroase cluburi şi baruri, în care poţi bea ceva şi apoi pleca acasă cu una dintre numeroasele domnişoare.

E greu de spus dacă în aceste locuri numărul turiştilor sexuali depăşeşte numărul de femei care muncesc.

Dacă nu ai mai văzut aşa ceva, e posibil să găseşti ceva trist în tot acest spectacol. Dar să terminăm într-o notă pozitivă: Eşti femeie şi te gândeşti dacă să vii cu prietenul în Bangkok?

Eu nu îţi recomand acest lucru, decât dacă vrei să scapi de el. 🙂

 

3. O plimbare în Tuc Tuc

Bangkok Thailand Tuc Tuc

Este cea mai bună metodă de a vedea oraşul. Şi a muri.

De ce? Pentru că este cea mai periculoasă cale de a înfrunta străzile sufocante, şoferii de aici fiind extrem de relaxaţi în privinţa siguranţei la volan sau a pasagerului.

Ca să înţelegi exact această experienţă, e ceva similar cu un roller-coaster, numai că acolo ai nişte măsuri de siguranţă.

 

4. Bangkok este oraşul toleranţei

Bangkok Thailand Toleranta

Pisici pe străzi, oameni care vând de toate, femeile din Nana, arabi, farangi, emigranţi, expaţi şi lista poate continua.

E loc pentru toată lumea, mai ales pentru numeroşii bătrânei albi care vin din ţările civilizate pentru a trăi o nouă viaţă alături de o frumoasă tânără thailandeză.

Unii le iau de neveste, alţii le închiriază pentru o seară.

E loc pentru toată lumea.

 

5. Străzile din Bangkok, unde toată lumea vinde şi cumpără

Bangkok Thailanda tarabe

Totul e de vânzare aici, de la haine şi mâncare până la sex.

Bulevardul Sukhumvit este traversat în cea mai mare parte de BTS (Sky Train) – cum spuneam, este cea mai plăcută metoda de a traversa oraşul. De la înălţime, oraşul pare chiar drăguţ, asta până arunci o privire în jos, către strada cu ale ei clădiri vechi, ponosite şi gunoaiele aruncate de-a valma pe maidane.

Acolo jos, vezi oameni care vând haine, suveniruri şi tot felul de nimicuri la orice oră din zi, dar mai ales când se lasă seara în Bangkok, cu ale ei pieţe nocturne, cu tarabe de unde poţi cumpăra haine, suveniruri, mâncare, orice.

Totul se cumpără şi se vinde în Bangkok.

 

6. Meditaţie într-un Starbucks (fără Internet)

Bangkok Thailanda Starbucks

Am intrat într-o zi într-un Starbucks să beau o cafea. Am cerut parola de la reţeaua Wi-Fi si mi-au zis că nu au Internet.

Cum să nu ai net într-un Starbucks? Nişte ciudaţi. Dar imaginile surprinse într-un pliant m-au pus pe gânduri şi mi-au adus aminte de un tip de meditaţie indiană care te îndeamnă să te opreşti din gândit şi să te concentrezi doar la respiraţie.

Dar crezi că te poţi opri din gândit? Încearcă chiar acum, doar pentru un minut.

Ştiu, e greu să-ţi controlezi mintea. Nu am reuşit niciodată să fac acest lucru pentru mai mult de 10, 15 secunde.

 

7. BTS Skytrain, o plimbare la înălţime

Bangkok Thailanda BTS

Eu îi spun frigiderul oraşului. Aerul condiţionat este atât de puternic, încât ţi se face frig imediat. Imediat ce ieşi din el aerul sufocant al oraşului te ia în primire. Vrei să stai jos şi abia îţi simţi picioarele.

În rest, este cea mai bună metodă de a ajunge în cele mai multe locuri din oraş. De asemenea vezi oraşul de la o înălţime de 30 – 40 de metri, unde zgârie norii stau alături de maidane de gunoi şi străzile înghesuite şi murdare de jos.

Nu trebuie să uităm că acest oraş adăposteşte peste 9 milioane de oameni.

 

8. Shopping

Bangkok Thailanda shopping

Pentru pasionaţii de mall-uri, Bangkok este un loc foarte prietenos şi care nu trebuie ratat. Toate marile firme şi cele locale sunt aici. Ai de ales între mall-uri scumpe – Siam Paragon – şi mall-uri unde poţi găsi lucruri drăguţe, la preţuri destul de mici – Terminal 21.

În afară de asta, în Mall-uri găseşti multe restaurante ce oferă mâncare din toate colţurile lumii, dar şi locuri foarte ieftine de mâncat, care de asemenea sunt dintre cele mai diverse.

Şi mai presus de orice, în Mall ai aer condiţionat şi asta contează în Bangkok. Nu este un moft, este o necesitate, mai ales dacă vizitezi oraşul în aprilie, cea mai călduroasă luna a anului.

 

9. Mâncare diversă şi la orice preţ

Bangkok Thailanda_food

Poţi mânca ceva din toate colţurile lumii. În 5 zile am mâncat la un restaurant egiptean, unul indian, unul thailandez, Mac şi KFC (după 2 luni în care nu ai gustat acest tip de mâncare, îţi doreşti o masă cu asemenea ”bunătăţi”). Dar oferta este atât de largă, încât nu îmi dau seama ce nu ai putea găsi.

Iar preţurile din nou variază, de la foarte ieftin la foarte scump.

Nu, nu am găsit mâncare românească.

 

10. Bangkok, oraşul unde pietonul nu are drepturi

Bangkok Thailanda pietoni

Pietonii nu există în Bangkok şi abia poţi să traversezi, chiar pe trecerea de pietoni.

Prin urmare, asigură-te de două ori înainte de a te aventura mai departe.

Deşi sunt pasarele, am observat că sunt la ceva distanţă unele de altele, aşa că e bine să te gândeşti dinainte pe care parte a drumului vrei să ajungi, dacă nu vrei să mergi prea mult pe jos şi prin soare.

 

Este Bangkok un oraş plăcut pe care merită să-l vizitezi?

Bangkok Thailand Nana 2

Chiar nu pot să răspund direct la această întrebare.

După ce am văzut atâtea oraşe în Europa, nu pot spune după o săptămână în Bangkok dacă mi-a plăcut sau nu, dacă am rămas cu ceva după vizita mea sau nu, dacă m-aş mai întoarce sau nu. Sau dacă prefer să trăiesc în continuare într-un loc liniştit şi încântător, cum este Khanom.

Înainte de a vizita Bangkok, poţi încerca să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Îţi plac oraşele mari, aglomerate şi sufocante?
  • Îţi place să mergi la shopping sau la mall? Dacă răspunsul e Da, Bangkok nu te va dezamăgi.
  • Îţi place să mănânci cât mai divers? Îţi place să mănânci picant? Dacă răspunsul e din nou Da, Bangkok se va ridica la înălţimea aşteptărilor. Totuşi, pentru a supravieţui în Thailanda, nu uita două cuvinte care îţi vor salva viaţa: Mai Pet! Înseamnă Puţin Picant, dar pentru europeni este totuşi destul de picant.
  • Cauţi să întâlneşti femei thailandeze? Bangkok este unul dintre cele 2 sau 3 locuri din Thailanda în care poţi face acest lucru, pentru că în rest Thailanda e o ţară destul de conservatoare.
  • Îţi place atât căldura cât şi frigul? Vei avea destulă căldură pe străzile sufocante, la propriu şi la figurat, dar te vei lovi inevitabil şi de frigul extrem din SkyTrain, taxi sau mall. Vezi să nu răceşti.
No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.