O Plimbare în Scoţia (1): Domeniul Castelului Drum

IMG_2047

Am vizitat regiunea Aberdeenshire, din nord-estul Scoţiei, pentru o scurtă perioadă şi nu mă pot pronunţa asupra tuturor atracţiilor locale. Ce mi-a plăcut însă foarte mult în timpul petrecut acolo este faptul că pe lângă numărul mare de castele disponibile, vizitatorul are posibilitatea de a descoperi în acelaşi timp domeniile care înconjoară aceste castele.

Pentru mine, un astfel de domeniu – ce pare a fi o combinaţie între un parc amenajat şi un spaţiu lăsat în voia naturii – mi s-a părut foarte interesant pentru că aici poţi merge, alerga, poţi veni cu bicicleta, cu căţelul sau cu familia. Poţi veni vara la un picnic sau poţi găsi în aceste locuri refugii necesare în afara oraşelor.

În afară de aspectul natural, mergând pe aleile sau cărările din pădure, poţi simţi istoria acelui loc şi ajungi să înţelegi că de cele mai multe ori, aceste spaţii au aparţinut unei singure familii de-a lungul a sute de ani.

Dacă mergi în locuri precum Dunnottar sau Stonehaven, ajungi în contact direct cu evenimente sau tradiţii care au afectat acea locaţie timp de sute de ani sau chiar au influenţat istoria regiunii.

 

Castelul Drum

IMG_1985

Aflat la doar 10 mile de Aberdeen, castelul Drum este poziţionat într-un loc strategic, de unde supraveghează valea râului Dee. Domeniul care înconjoară castelul a aparţinut familiei Irvine pentru mai mult de 650 de ani, începând cu secolul 14, când William de Irwyn a primit în dar Pădurea Regală şi castelul Drum de la Regele Robert the Bruce în 1323. (Robert the Bruce este unul dintre cei mai importanţi regi ai Scoţiei care au apărat cu succes independenţa ţării în primele războaie cu Anglia şi este considerat erou naţional.)

De-a lungul timpului, castelul a cunoscut diverse îmbunătăţiri, cum ar fi o extensie în stil arhitectural iacobin şi diverse adaptări specifice perioadei victoriene.

 

Domeniul Castelului Drum

Mai important pentru cei care vizitează acest loc este faptul că Drum se află lângă o veche pădure de stejari, unde te poţi plimba în orice perioadă a anului şi este motivul principal pentru care poţi veni în acest loc. Acestea sunt câteva dintre imaginile surprinse în timpul plimbării noastre prin zonă.

Următoarele 2 articole vor conţine informaţii şi imagini despre domeniile castelelor Fraser şi Haddo House, alte zone frumoase aflate în afara oraşului Aberdeen, unde te poţi pierde in mijlocul naturii.

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.