5 Poveşti (1)

1. Fotografii din Hong Kong la început de secol 20

Hong Kong la începutul secolului 20 era destul de diferit de cel pe care îl cunoaştem astăzi. Cât de mult se pot schimba lucrurile şi oamenii se poate vedea cu ochiul liber.

Vezi mai multe imagini din vechiul Hong Kong aici.

 

2. Ai de gând să vizitezi Mexic? De ce nu alegi regiunea Chiapas?

Regiunea Chiapas oferă călătorului o bogată arhitectura locală ce include ruine mayaşe şi oraşe coloniale, ca să nu mai vorbim de o junglă de nepătruns ce ascunde cursuri de apă şi drumuri de munte. În plus, una dintre cele mai mari atracţii din Chiapas este Canionul Sumidero ce ajunge la o adâncime de 1000 metri, iar în privinţa siturilor arheologice mayaşe prinse de jungla tropicală avem Palenque, inclus în UNESCO World Heritage. Că tot vorbim de ruine mayaşe, se pare că aproximativ 90% din ruine sunt încă neexplorate şi acoperite de junglă, asta dacă ai de gând să descoperi şi tu ceva nou.

Vezi întregul articol şi fotografiile aici.

 

3. A devenit Islanda mult prea populară?

Se pare că da. Având în vedere că Islanda are cam 334.000 de localnici, iar în 2016 au venit pe această insulă 1.76 milioane de turişti, nu este de mirare că lucrurile încep să se precipite cu locuri de cazare insuficiente şi sute de oameni ce vizitează aceleaşi obiective în acelaşi timp. Iar dacă marile oraşe ale Europei, precum Paris, Londra sau Barcelona şi-au creat o infrastructură care să susţină această industrie, nu acelaşi lucru se poate spune despre mică insulă.

Mai este posibil să găseşti un loc în Islanda doar pentru tine? Citeşte tot articolul şi află răspunsul.

 

4. Ea este Bessie Stringfield şi traversează America anilor 1930 pe o motocicletă

Bessie călătoreşte singură de-a lungul Americii în anii ’30, o perioadă în care autostrăzile încă nu existau iar aversiunea faţă de afro-americani era încă lege. Pentru a câştiga bani, Bessie desfăşoară diverse spectacole cu motocicleta la târguri şi carnavale întâlnite pe drum. De asemenea, participă la concursuri de racing deghizată în bărbat, unde îi sunt adesea refuzate premiile atunci când se află că este femeie.

Află povestea lui Bessie şi vezi mai multe imagini în articol.

 

5. O altfel de Columbie

Dincolo de războaie şi droguri, aceste imagini polaroid arată o altfel de faţă a Columbiei. Matthew O’Brien călătoreşte în Columbia anului 2003 cu o cameră Polaroid ce foloseşte clasicul film şi descoperă partea frumoasă a acestei ţări, una ce nu se concentrează pe crime şi sărăcie.

Vezi mai multe imagini şi află numele cărţii scoase de Matthew aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.