5 Poveşti (5). Cei 7 Pitici Români care au Supravieţuit la Auschwitz

1. Povestea extraordinară a celor 7 pitici români care au supravieţuit la Auschwitz

Familia Ovitz vine din Transilvania şi este o trupă de actori ambulanţi de origine româno-evreiască. Aceştia au fost închişi în lagărul de la Auschwitz pentru a fi supuşi unor experimente genetice de către doctorul nazist Mengele. Deşi aveau toate şansele să nu supravieţuiască iadului de la Auschwitz, toţi membrii familiei s-au aflat în viaţă la sosirea trupelor sovietice. Află toată povestea lor aici.

2. Nici când mori nu te poţi odihni liniştit în La Paz, Bolivia

Supraaglomerarea afectează şi morţii, nu doar pe cei vii, în La Paz, Bolivia. Cimitirele sunt atât de pline încât un loc într-o criptă nu poate fi ţinut mai mult de 10 ani. După care rămăşiţele trebuie mutate în altă parte sau într-un spaţiu mai mic.

3. Ultimele populaţii uitate în frigul Siberiei

Fotograful Alexander Khimushin călătoreşte timp de 6 luni şi 20,000 km prin peisajul nesfârşit al Siberiei pentru a găsi ultimele grupuri etnice pe cale de dispariţie. Imaginile de mai jos fac parte din proiectul The World in Faces.

Dolgan Girl. Sakha Republic. Siberia. © Alexander Khimushin / The World In Faces

Uilta Little Girl. North of Sakhalin Island. Siberia. Oroki (old name). They live in two locations of Sakhalin Island. © Alexander Khimushin / The World In Faces

Sakha Girl. Sakha Republic, Siberia. © Alexander Khimushin / The World In Faces

Evenki Girl. Republic of Buryatia, Siberia. © Alexander Khimushin / The World In Faces

Chukcha Girl. Sakha Republic, Siberia. © Alexander Khimushin / The World In Faces

Ulchi Girl. Bogorodskoe, Khabarovsk Krai. Far East, Siberia. © Alexander Khimushin / The World In Faces

4. Navetă fără intimitate în Tokyo

Fotograful Michael Wolf merge în staţia Shimo-Kitazawa din Tokyo, cea mai aglomerată staţie de tren din lume cu o medie de 3,64 milioane de oameni, pentru a surprinde oamenii ce fac naveta zilnic. Probabil cuvântul intimitate nu există în Tokyo.

5. Cum a schimbat fotojurnalismul viziunea asupra lumii

Fotojurnalismul îşi are originea în fotografia de război, dar a trecut treptat spre evenimente sociale şi politice pentru a aduce o nouă perspectivă asupra vieţii. Citeşte mai multe despre istoria acestui tip de fotografie în articol.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.