Adevărul Despre Toscana

Volterra

Ce este Toscana?

Toscana este o regiune întinsă care oferă atât de multe lucruri, încât te poţi întoarce mulţi ani la rând în ea.

Pentru un om care nu este familiarizat cu istoria, cultura sau arta europeană, Toscana apare ca un amestec de sătucuri şi cetăţi medievale, dealuri înalte şi coline, vii şi plantaţii de măsline.

Pentru cineva pasionat de istorie şi cultură, Toscana este locul din care a pornit Renaşterea. Este spaţiul în care cultura europeană a trecut de la orientarea religioasă, prezentă până atunci în arte precum pictura şi sculptura, la orientarea umanistă, la interesul pentru epoca de aur a Antichităţii.

Renaşterea Europeană din secolele 14-17 este în primul rând interesul pentru om, aşa cum acest interes nu a mai fost manifestat din perioada greco-romană. Este locul şi perioada în care s-au născut Leonardo da Vinci şi Michelangelo Buonarotti, arhetipuri clasice ale omului renascentist care poate produce opere de artă atât în pictură sau sculptură, cât şi în domeniul tehnic.

Pentru a înţelege ce înseamnă omul Renaşterii, cel mai uşor este să urmăreşti pictura, sculptura şi contribuţia în arhitectură a lui Michelangelo în Roma. Cele mai cunoscute picturi ale lui Leonardo da Vinci pot fi văzute la Luvru, opere precum Fecioara între stânci, Sfânta Ana, Fecioara şi Pruncul cu mielul, Sfântul Ioan Botezătorul şi desigur celebra Mona Lisa.

Ce poţi face in Toscana

Chianti_4

În primul rând, eu recomand ca vizitarea acestei regiuni întinse să fie făcută cu ajutorul unei maşini. Doar în felul acesta poţi vedea multitudinea de coline, sătucuri şi cetăţi medievale. În orice caz, trebuie să înţelegi că nu poţi să vizitezi decât o parte dintre ele şi după cum spuneam la început, ai nevoie de timp pentru a vedea întreaga Toscană, cel puţin câţiva ani.

Adevărul despre Toscana este că acest loc te face să te simţi ca şi cum ai păşi într-un loc special, în care totul este pus la punct pentru că tu să faci câteva lucruri foarte simple:

  • să te plimbi cu maşina, bicicleta sau pe jos
  • să admiri tot ce vezi, să pozezi şi să vrei să te intorci
  • să te opreşti când vrei şi unde vrei ca să bei o cafea
  • să uiţi că există griji şi necazuri pe lume
  • şi în final, trebuie spus că Toscana e locul perfect în care să vii cu persoana iubită.

Străduţele şi casele din piatră, dealurile şi sătucurile care nu apar pe hartă (dar le poţi vedea după ce iei o curbă cu maşina), clopotniţele sale, toate filmele văzute despre Toscana înainte de a veni aici, îngheţata, cafeaua, vinul, pizza, muzeul torturii care apare obsesiv în fiecare orăşel vizitat … Asta Este Toscana.

Şi totuşi, care este adevărul adevărat despre Toscana?

Siena_3 Siena_5 San Gimignano_5a Volterra_1 San Gimignano Volterra_5 Chianti_2 Chianti_5 Chianti_7 Florenta_2 Florenta_3 Florenta_4 Florenta_7 Florenta_8 Florenta_6 Florenta_5 Volterra_2 Florenta_9 Montecattini Terme_6634 San Gimignano_2 San Gimignano_3 San Gimignano_4 Siena_1 Siena_6 Siena Florenta_1 San Gimignano_7 San Gimignano_5 San Gimignano_8 San Gimignano_6 Siena_2

Ăsta este adevărul despre Toscana.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.