Viaţa Ca Un Scuter Roz Către O Plajă Pustie

Plaja din Khanom

Musonul de Nord-Est

Am venit la începutul lunii februarie în Thailanda şi până acum câteva zile nu ştiam că e posibil ca vântul să bată mai mult de o săptămână fără a se opri. Îl auzeam noaptea cum venea dinspre mare şi înconjura căsuţa. Aveam impresia că este un viscol de iarnă şi că dimineaţă o să găsesc drumul plin de zăpadă.

Am avut şi valuri, dar acum parcă sunt mai mici. În fiecare dimineaţă, imediat ce ies pe terasă, arunc un ochi spre marea aflată la 50 de metri de mine şi fac un calcul aproximativ din ochi: Azi parcă e mai liniştită. Au fost şi nori care au mai răcorit zilele, dar nu am văzut ploaie până acum în Khanom.

Copil cu Zmeu in Khanom

Un scuter roz şi o căzătură

Mi-am închiriat scuter. E o nebunie. Şi e roz! Nu prea trage el şi când vede un deal se tot fereşte să-l atace, ca un câine fricos care păzeşte o curte. Am şi luat o căzătură cu el în nisip. Mi-a plăcut, a fost ca şi cum am spart gheaţa.  Am scăpat ieftin, şi eu şi el. Amândoi fără nicio zgârietură. Anii de şcoala căderii la karate şi-au spus cuvântul.

O plajă la final de drum

Zilele trecute am mers în partea de sud, acolo unde după câţiva kilometri încep munţii şi treci printr-o zonă turistică, destul de curată şi aranjată. Câteva hoteluri destul de mari, case atrăgătoare şi spaţioase pentru a primi occidentali, plus un restaurant de unde priveşti toată coasta şi plaja noastră de 9 km, pe care nu prea întâlneşti pe nimeni.

Scuterul îşi forţa la maxim puterile pentru a urca drumul tot mai dificil, iar drumul se chinuia şi el să taie muntele.

În cele din urmă, de supărare că nu poate depăşi muntele, drumul se mulţumeşte să te conducă la o plajă pustie, alături de care se află totuşi un restaurant şi câteva căsuţe care oferă cazare.

End of the road

Jim Bay Bar Party

Săptămâna care vine urmează mare petrecere la Jim Bay Bar, barul de alături. Fac 2 ani de activitate. Joe, patronul, a anticipat peste 100 de persoane, prieteni de peste tot care vin pentru această ocazie. Va fi un foc mare şi mâncare gratuită. Abia aştept.

Martie se apropie şi aduce cu sine vara thailandeză. Am înţeles că va fi cald, iar vântul se va opri.

Jam Bay Bar

Sper să rezist.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.