Cum să obţii Viza Turistică pentru Thailanda în Penang, Malaezia

Penang, Malaezia

Românii care doresc să viziteze Thailanda pentru mai mult de 15 zile pot obține Viza Turistică pentru această ţară la Ambasada Thailandei din București. Asta dacă te afli în România în acel moment şi îndeplinești cerințele necesare.

Notă:

• Am vorbit într-un articol separat despre cum poţi obţine Viza Turistică de 90 de zile pentru Thailanda în Bucureşti.

• Am vorbit în alt articol despre Visa on Arrival în Thailanda care se adresează celor ce nu stau mai mult de 15 zile.

Acum, există posibilitatea să nu te afli în România în momentul în care doreşti să obţii viza turistică pentru Thailanda şi să fii deja în Asia vizitând diverse ţări. Sau poate te-ai săturat să fii frecat la ambasada din București şi vrei să obții Viza Turistică pentru Thailanda fără bătăi de cap.

Consulatul Thailandei din Penang, Malaezia este unul dintre cele mai populare şi prietenoase locaţii pentru cei ce doresc să rămână cel mult 90 de zile în Thailanda (60 de zile + 30 de zile extindere în Thailanda) şi nu este de mirare că străzile din George Town sunt frecventate tot anul de „thailandezi” – mai mult sau mai puţin îmbrăcaţi – ce vin aici pentru o nouă permisie de 90 de zile.

Înainte de a menţiona cerinţele, trebuie să spun că există 2 modalităţi mari şi late de a obţine viza turistică de 90 de zile la Consulatul Thailandei din Penang:

  • Te duci pe cont propriu la consulat cu actele necesare;
  • Te duci la unul dintre agenţii de pe Chulia Street şi te rezolvă oamenii cu tot ce ai nevoie, inclusiv drumul până la consulat şi obţinerea propriu-zisă a vizei;

Acum, deşi sunt de jumătate de an în Penang, sunt totuşi o persoană comodă şi îmi place să evit complicaţiile. Aşa că nu am dorit să am bătăi de cap şi am mers pe varianta cu agentul. Poţi alege ce agent doreşti pe Chulia Street, noi însă l-am ales pe Jim (Jim’s Place), probabil cel mai popular agent de pe Chulia. Voi avea grijă mai jos să menţionez ce este diferit pentru fiecare cerinţă în cazul în care te duci de capul tău la consulatul Thailandei din Penang.

 

Viza Turistică pentru Thailanda în Penang

Jim's Place - Penang, Malaezia

Hai să vedem ce avem nevoie pentru a obţine Viza Turistică la Consulatul Thailandei din Penang, Malaezia.

1. Paşaportul în sine

Vezi să nu fie sub 6 luni valabilitatea.

 

2. Copie după pagina principală a paşaportului

Poţi face în Penang, găseşti pe Chulia Street.

 

3. 2 poze tip paşaport

Le poţi face în Penang, tot pe Chulia Street.

 

4. Zbor ieşire din Thailanda pentru a arăta că nu stai acolo mai mult de 90 de zile.

Aici avem o mică problemă dacă te duci de capul tău la consulat, în sensul că ai nevoie de acest zbor. Ai câteva opţiuni şi anume:

  • Ai deja zborul de întoarcere spre ţara (gen Bangkok – Bucureşti) pentru că eşti om serios şi nu o arzi aiurea prin Asia.
  • Îţi iei un zbor de ieşire din Thailanda pe bune de la AirAsia (iei cel mai ietin zbor Bangkok – Siem Reap, să zicem) pe care nu îl vei folosi, asta e viaţa.
  • Foloseşti diverse site-uri dubioase care îţi oferă un bilet de avion aparent valabil pentru 24 sau 48 de ore. Am tot căutat şi eu, dar am preferat să nu mă risc până la urmă.
  • Foloseşti Photoshop. Din nou, am preferat să nu mă risc şi nu recomand.
  • Alegi varianta agentul Jim, iar acesta (fiind o persoană foarte prietenoasă) poate să obțină acest zbor pentru tine. În plus, agentul Jim este cel care se duce la consulat pentru tine cu toate actele, tu nici nu calci pe acolo. Comisionul lui Jim este 50 RM (1 RM – 1 RON) de om, iar dacă te ajută şi cu biletul de avion de ieşire din Thailanda, încă 50 RM. (Biletul de avion pentru ieşirea din Thailanda se anulează automat în 24 de ore. Nu este folosit decât pentru a obţine viza turistică.)

 

5. Preţul pentru Viza Turistică – 150 RM de om ( 1 RM – 1 RON).

Deci, dacă mergi pe varianta cu agentul, te duce cu totul la 250 RM de om, dacă adaugi şi comisionul lui plus faptul că te ajută cu biletul de avion pentru ieşirea din Thailanda. Dacă te duci singur la consulat, eviţi să plăteşti comisionul agentului (50 RM), însă este posibil să plăteşti mai mult decât trebuie pentru un zbor pe care nu îl foloseşti, aşa că nu faci mare economie.

 

6. Application form

Poate fi completat la Jim’s Place sau la Consulat. Trebuie să completezi acolo adresa unde stai în Thailanda (vezi rezervarea de pe booking), adresa unde stai în Penang (hotelul unde stai), numărul zborului şi compania cu care zbori în Thailanda. Te mai ajută şi Jim unde nu ştii ce să scrii. Dacă te duci singur la consulat, nu uita să iei cu tine un pix, iar application form găseşti acolo.

 

7. Rezervare hotel pentru cel puţin 30 de zile în Thailanda.

Vezi pe Booking.com.

 

8. Bank statement – să arate că ai bani

Asta ai nevoie să arăţi doar dacă te duci de capul tău la consulat. Dacă te duci prin varianta agentul Jim, se pare că nu e nevoie de foaia asta. Dacă te duci de capul tău, ai nevoie să arăţi că ai acolo cam 20,000 THB de om pe lună sau 40,000 THB de cuplu pe lună. Deci dacă stai toate 90 de zile şi eşti singur ar fi bine să fie cel puţin 60,000 THB. Este posibil să fie nevoie de un bank statement şi pe varianta cu agentul dacă paşaportul tău mai are cel puţin câteva vize de Thailanda obţinute în ultima vreme. Toate lucrurile astea le lămureşti la faţa locului cu Jim.

 

În cazul în care alegi să mergi singur la consulat

Îmi este lene să scriu paşii ce trebuie urmaţi acolo, aşa că îţi recomand articolul ăsta. Din ce am citit, se pare că trebuie să stai la câteva cozi şi dacă vii devreme, poate merge destul de repede. Personal nu vreau să ştiu, nu vreau să văd consulatul. Vreau să se ocupe Jim de asta, iar eu să stau la un capuccino rece şi să casc gura aiurea pe străzile din George Town.

 

De ce nu recomand să mergi singur la consulatul Thailandei

Am ales să merg prin agent pentru 4 motive:

  1. Nu am nicio bătaie de cap. Agentul se duce la consulat, iar eu mă plimb şi mă relaxez prin Georgetown. Comisionul lui Jim este 50 RM. Uite ce poţi mânca prin Penang.
  2. Mă enervează că au băgat cerinţa cu zborul de ieşire din Thailanda şi nu vreau să cumpăr un zbor pe care nu îl folosesc. Îi dau 50 RM lui Jim mai bine şi mă rezolvă el.
  3. Am mai făcut treabă de mai sus în 2015 şi la un moment dat devine obositoare toată birocraţia asta thailandeză.
  4. În ultima vreme lucrurile s-au nasolit prin zonă şi nu se mai pot obţine aşa uşor vizele necesare. Prin urmare, dacă dai peste un funcţionar ce are o zi proastă şi te ia la întrebări, este posibil să te pierzi şi să nu ştii ce să-i spui nebunului. Jim face asta de ani de zile şi e pregătit pentru orice.

Vezi mai jos cum arată viza:

Viza Turistica Thailanda

Cam asta este, sper că nu am uitat nimic. Distracţie plăcută în Penang şi în Thailanda!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.