Din Insulă în Insulă pe Marea Andaman: Ko Hong, Paradise Island şi Ko Phak Bia

Acesta este unul din traseele clasice ce pot fi făcute din Krabi – Ao Nang spre insulele din zonă. Întâi de toate trebuie menţionat că pe coasta de vest sunt nenumărate insule şi într-o vacanţă de o săptămână este dificil să le acoperi pe toate. Tot ce poţi face este să încerci să le vezi pe cele mai importante şi poate pe cele mai frumoase.

Călătoria noastră începe cu aproximativ 25 de oameni într-un long tail boat pentru a acoperi cele aproximativ 45 de minute până la insula Hong, care este de altfel şi punctul principal al zilei. Insula Hong se află la est de Ko Yao Noi, una dintre marile insule de pe partea de vest.

După ce dăm o tură prin interiorul lagunei de mangrove şi observăm câţiva înotători, plecăm puţin mai departe către prima noastră oprire, insulă (Ko) Phak Bia. (Koh sau Ko înseamnă insulă.)

Ko Phak Bia

Ko Phak Bia este o mică insuliţa cu o stâncă într-o parte şi cu o plajă atât de mică încât nu îţi ia multă vreme pentru a o explora.

Din păcate, majoritatea bărcilor care plimbă turiştii ajung pe insule aproape în acelaşi timp, şi de fiecare dată te vei afla în locaţiile respective alături de mulţi alţi vizitatori ca şi tine. Motivul este unul destul de simplu: aceste insule fac parte dintr-un parc naţional şi nimeni nu poate rămâne pe insule peste noapte, mai exact după orele 17:00.

Recomandare

Imediat ce barca opreşte la mal, cei mai mulţi turişti se duc în partea dreaptă.

Ca să scapi puţin de înghesuială, du-te în partea stângă, până în capăt şi acolo e de obicei mai liber.

Ko Lao Lading – Paradise Island

Este locul unde se face cea de-a doua oprire. Este de asemenea şi locul unde se ia masa, alături de multe pisici negre.

După cum spuneam mai devreme, cel puţin în timpul sezonului turistic (decembrie – martie, în linii mari), nu te vei afla singur în aceste locuri. Astfel că imediat ce ne-am apropiat de insulă, ne-am dat seama că nu avem pur şi simplu unde trage la mal.

Din această cauză, barca noastră a mers la o altă plajă, unde mai erau alte câteva bărci şi ne-a lăsat acolo. Fiind o insulă mică, ne-a luat exact 1 minut să traversăm insula şi să ajungem la plaja principală care oferă într-adevăr o privelişte uimitoare.

Dar da, după cum se poate observa din imagini, sigur nu te vei plictisi de singurătate în apă. Deşi activitatea principală în fiecare dintre aceste locuri este de a face snorkelling, nu pot spune că am fost extrem de impresionat de ce se poate vedea sub apă. Cu toate astea, apa este foarte curată şi arată ca în vederi.

Ko Hong

După ce stăm aproximativ o oră în Paradise Island, ne suim în barcă şi mergem spre ultima oprire a zilei, insula Ko Hong.

În faţa noastră se desfăşoară  în diverse nuanţe de galben, gri şi portocaliu impresionantele stânci din calcar ce alcătuiesc aceste insule de mărimi diferite. Adaugă mai departe apa şi cerul ce apar în nuanţe puternice de verde, bleumarin şi azuriu pentru a înţelege mai bine cu ce te poţi confrunta în aceste locuri din Marea Andaman.

Ce se poate face pe Ko Hong?

Ko Hong oferă cea mai mare plajă pentru turiştii care coboară din numeroasele bărci şi ai ceva şanse să găseşti un loc mai liniştit. În cazul în care te-ai săturat de snorkelling sau plajă, există de asemenea posibilitatea de a lua un kayak pentru a te plimba prin zonă.

Aspecte practice asupra turului către insulele Ko Hong şi Paradise Island

  1. În primul rând, pentru a participa la un astfel de tur, dar şi la multe altele, te poţi adresa direct la hotelul unde ai cazare. De obicei există două opţiuni mari şi late: tur privat (aprox 8 oameni) sau tur cu toată lumea (aprox 30 de oameni).
  2. Preţul variază de la 1500 bath la 3000 bath, depinde de unde cumperi şi prin cine. În plus, pe una dintre insule vei mai plăti 300 bath/per om pentru intrarea în parcul naţional.
  3. Noi am mers în acest tur alături de toată lumea care vizita Thailanda, ceea ce poate fi potrivit pentru tine sau nu. Partea pozitivă în astfel de ture este că eşti îndrumat cu grijă la fiecare pas de către un ghid, iar doamna care ne-a însoţit pe noi a fost extrem de helpful şi funny.

Ghidul nostru

No Responses

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.