Bali în imagini: vulcani, temple, case şi orezării

Am vorbit în alt articol despre experienţele noastre în Bali. Am scos în evidenţă atât aspecte pozitive cât şi negative, elemente ce apar în mod inevitabil în locurile populare ce sunt preferate de mulţi turişti.

Dar înseamnă acest lucru că ar trebui să eviţi Bali?

Asta este o decizie pe care nu o poţi lua decât singur şi articolele bune sau rele despre Bali nu îţi pot da decât o idee asupra locului. Personal, nu pot spune că nu aş reveni pe insulă.

Singurele lucruri care m-au deranjat au fost vânzătorii agresivi din apropierea templelor şi traficul uneori haotic, dar nu sunt lucruri pe care nu le poţi evita dacă vrei cu adevărat. Până la urmă, având în vedere că Indonezia este o ţară cu peste 250 de milioane de oameni, mi s-a părut normal că mulţi indonezieni au venit în Bali pentru a încerca să câştige mai mulţi bani.

Dacă înţelegi acest lucru, atunci vei fi puţin mai relaxat în privinţa oamenilor care încearcă să te agaţe peste tot şi care îţi oferă diverse obiecte, servicii de taxi sau te invită în restaurantul lor.

La fel ca orice alt loc din lume, Bali vine cu bune şi rele, iar când ne referim la părţile bune nu putem să nu fim impresionaţi de relieful insulei şi unicitatea satelor sau a templelor ce apar peste tot. În acest cadru, viaţa culturală şi artistică din Ubud se încadrează perfect şi oferă oricărui vizitator momente de neuitat.

Dacă ai norocul de a da peste oameni relaxaţi şi deschişi cum sunt localnicii balinezi, atunci este posibil să revii într-o zi la oameni pe care îi consideri prieteni. Noi cel puţin am avut acest noroc cu gazdele noastre şi în mod natural, în cazul în care vom reveni în Bali, vom alege să ne cazăm tot la ei.

Ai mai jos cele mai frumoase cadre prinse cu telefoanele personale în săptămânile în care am bătut insula cu scuterul, ceea ce recomand oricui vrea să vadă bine această insulă unică. Majoritatea locurilor le poţi descoperi la nord sau în apropiere de Ubud.

Terasele de orez Tegallalang

Vulcanul Batur

Terasele de orez Tegallalang

Terasele de orez Jatiluwih

Terasele de orez Tegallalang

Vulcanul Batur

Terasele de orez Tegallalang

Goa Gajah

Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre Bali şi despre aventurile noastre pe insula zeilor, poţi citi articolul O Lună în Bali: Eat, Pray, Vrăjeală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.