Evadarea din Chiang Mai: Tigri, Cascade şi Munţi de Orez

Chiang Mai, Muntii de Orez

Unde poţi fugi din Chiang Mai pentru o zi?

Oraşul Chiang Mai este preferat de cei care doresc să muncească la distanţă şi de foarte mulţi travel bloggeri pentru faptul că se află într-o zonă interesantă a ţării, unde natura nu este niciodată departe şi nu trebuie să mergi prea mult pentru a te trezi pe un munte, în mijlocul junglei, cu ochii la un templu.

Primul traseu recomandat pentru o zi în Chiang Mai te-a adus în Parcul Naţional Doi-Suthep Pui, aflat chiar lângă oraş.

În cazul acestui traseu, va trebui să te depărtezi ceva mai mult de oraş pentru a merge în valea Mae Sa, unde poţi să vezi şi să atingi tigri şi elefanţi, să admiri cascade şi plantaţii de orez, şi apoi să urci pe Vf. Mon Jam pentru a admira munţii din nordul Thailandei.

Ca bonus la toate aceste lucruri, vei avea parte de un traseu superb, fie că eşti pe un motor sau pe un scuter.

1. Traseul

Drumul este bun, urcă şi coboară munţii şi trece prin sate frumos aranjate. Pot spune că este unul dintre cele mai plăcute drumuri făcute până acum pe scuter în Thailanda. La un moment chiar aveam impresia că mă plimb prin munţii din sudul Franţei, atât este de bun drumul şi atât de frumos şerpuieşte peste munţi şi văi.

2. Tiger Kingdom, locul unde te joci cu tigrii

Până să începi traseul spre Mon Jam, imediat ce părăseşti drumul care te-a purtat din Chiang Mai, vei ajunge la Tiger Kingdom.

În acest loc, poţi atinge tigrii, ceea ce este o experienţă unică, deşi controversată. Dacă nu ai mai făcut aşa ceva, eu îţi recomand să mergi cel puţin o dată.

Lucrurile se desfăşoară foarte simplu. Parchezi scuterul şi după ce treci de aproape 10 oameni care lucrează în acel loc, ajungi să stai pentru aproximativ 10 sau 15 minute cu un tigru.

Noi ne-am mulţumit să vedem tigrii mici (5-7 luni) şi foarte mici (3 luni). Se mai pot vedea tigrii mari şi medii.

Nu am ales să vedem un tigru mare pentru că ni s-a parut un lucru exagerat şi am simţit cum demnitatea acelui animal era afectată. Pur şi simplu, vizitarea unei asemenea „pisici” devine ceva comercial şi de prost gust, mai ales că nu poate face nicio mişcare fără permisiunea supraveghetorului.

IMG_1051

Situaţia mi s-a părut ceva mai bună în cazul micilor feline, care fiind pui sunt oricum inclinate către joacă şi distracţie.

Preţurile variază între 420 THB pentru un tigru mare şi 620 THB pentru un tigru de câteva luni.

Îţi recomand această experienţă cel puţin o dată pentru a vedea un tigru, un super prădător în faţa căruia nu ai absolut nicio şansă într-o întâlnire directă în libertate şi care ne fascinează pe toţi.

3. Cascade, cascade, cascade

Cele mai celebre sunt cascadele Mae Sa şi le poţi găsi uşor pe harta de mai sus, noi însă am fost la cascada Tod Mork, aflată în aceeaşi zonă, dar care însă nu apare pe Google Maps. După cum am zis şi în altă parte, în Thailanda uneori este o mare diferenţă între ce vezi pe harta Google şi ce este la faţa locului.

4. Munţii de Orez

Imediat ce urci la înălţime, priveliştea începe să semene puţin cu cea pe care o poti vedea in Carpaţi. Aş spune totuşi că munţii noştrii sunt mult mai spectaculoşi şi mai sălbatici.

Ce este diferit aici este faptul că jungla se continuă de multe ori până în vârful muntelui şi copacii sunt desigur alţii faţă de cei care se găsesc în Carpaţi, nu vezi brazi aici. Clima este şi ea diferită (adică e cald), în schimb înălţimea munţilor este apropiată de a Carpaţilor, de cele mai multe ori vârfurile oprindu-se până în 2000 metri altitudine.

Probabil din cauza climei, poţi vedea peste tot localnicii implicaţi în cultivarea terenului disponibil, pe care îl terasează pentru a câştiga spaţiu.

5. Vârful Mon Jam

Deşi drumul a fost aproape pustiu până în acest loc, se pare că Vârful Mon Jam este un loc popular pentru multă lume, aşa că aici ne-am simţit ca nişte turişti. Toată lumea se uita la peisaj, mânca, se plimba şi desigur poza.

După această oprire mai lungă, a început să plouă, aşa că ne-am îndreptat înapoi către Chiang Mai, oprind o dată pe drum pentru a ne feri de ploaia torenţială.

The Road

Îţi recomand acest traseu pentru a te bucura de frumuseţea peisajului, de liniştea drumului, dar şi pentru a te pierde pur şi simplu prin munţii din nord, acolo unde ai atât de multe lucruri de văzut.

Nimic nu se compară cu senzaţia de libertate pe care o ai atunci când mergi pe un motor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.