Peninsula Railay: Plaje Spectaculoase, o Nuntă şi un Apus în Marea Andaman

Railay Beach este probabil cea mai populară plajă aflată în apropiere de Krabi – Ao Nang şi este un loc pe care este puţin probabil să-l ratezi dacă vii în această zonă.

Cu toate astea, fiind vorba despre o peninsulă – Rai Leh – aflată între Ao Nang şi Krabi, şi oarecum izolată de munţi, ai nevoie de o barcă pentru a ajunge aici. Prin urmare, dacă te afli în Ao Nang, va trebui să te îndrepţi spre principala zonă turistică şi comercială a oraşului, aflată la malul mării, unde vei găsi nenumărate bărci pregătite să te ducă către Railay Beach.

După aproximativ 15 minute, barca te lasă pe plaja de vest din Railay, care se întinde pe aproximativ 600 de metri şi este punctul de plecare către plaja de est a peninsulei şi către populara Phra Nang Beach. Sunt şi câteva case pe plajă destul de drăguţe.

Din acest punct se merge pe un Walking Street şi puţin prin junglă către Railey East, unde ai impresia că pătrunzi într-un mic sătuc, văzând atât de multe magazine de suveniruri, restaurante, pensiuni şi hoteluri. Aici se desfăşoară şi viaţa de noapte pentru cei care aleg să se cazeze în această zonă. În schimb, plaja dominată de mangrove nu pare a fi extrem de atrăgătoare.

Din acest loc, o platformă de beton te conduce de-a lungul plajei către formaţiunile din stâncă calcaroasă, unde se poate face climbing.

Mergând pe lângă stâncile spectaculoase ajungi în cele din urmă la plaja cea mai dorită şi cea mai frecventată a peninsulei: Phra Nang Beach.

După cum am încercat să evit a surprinde în imagini, locul este foarte popular şi este plin de oameni, mai ales că aceştia pot rămâne pe plajă până la lăsarea serii. Cu toate astea, am reuşit să mergem până în capătul plajei şi să ne aşezăm sub nişte copaci pentru a ne feri puţin de soare. Ca peste tot în această zonă, peisajul este incredibil.

Spre lăsarea serii, câteva bărci au venit direct în Phra Nang Beach pentru a aduce o mână de nuntaşi, pe care nu am putut să nu-i surprind în câteva ipostaze romantice. Cununia s-a ţinut evident pe plajă, la apus.

După aproximativ 45 de minute, totul s-a încheiat iar seara şi-a intrat încet, încet în drepturi aducând pentru toată lumea apusul mult visat în Marea Andaman.

Câteva idei despre pensinsula Railay

  1. Este un loc popular, frecventat de nenumăraţi turişti. Cu toate astea, cred că e bine să vezi această peninsulă şi plajele sale măcar o dată dacă ajungi în zonă.
  2. Dacă doreşti, poţi încerca să escaladezi stâncile calcaroase din zonă. Am observat că sunt instructori ce îţi pot oferi echipamentul şi cunoştinţele necesare.
  3. Plaja de est din Railay pare să fie extrem de bine dezvoltată, cu baruri, mâncătorii şi locuri pentru cazare. Dacă te bate gândul să stai prin zonă.
  4. Deşi nu mă omor după locuri pline de oameni, cred că Phra Nang Beach este o plajă cu adevărat spectaculoasă. Deşi evident, nu şi cea mai lipsită de turişti. Dacă vrei spaţiu, du-te în Khanom.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.